Results 1 to 7 of 7

Thread: No video on boot... black screen of sadness

  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3

    No video on boot... black screen of sadness

    Have a SONY VAIO model # vgc-ra840g.

    So I just installed a ATI HD2600PRO, and a WD 500G 7200rpm HD. I think I updated the drivers correctly (motherboard, HD, video card). It restarted correctly the first time. Then I installed Battlefield 2 no problem... restarted again... then black screen of sadness. My monitor says no video input after the attempted boot and then goes to power save.

    What are my options? How can I get back to video game land safely?

  2. #2
    Buffalo Guest

    Re: No video on boot... black screen of sadness



    ship.henson wrote:
    > Have a SONY VAIO model # vgc-ra840g.
    >
    > So I just installed a ATI HD2600PRO, and a WD 500G 7200rpm HD. I
    > think I updated the drivers correctly (motherboard, HD, video card).
    > It restarted correctly the first time. Then I installed Battlefield
    > 2 no problem... restarted again... then black screen of sadness. My
    > monitor says no video input after the attempted boot and then goes to
    > power save.
    >
    > What are my options? How can I get back to video game land safely?


    Make sure your vid card is well seated in its slot. Also check your monitor
    connections, both at the monitor and at the computer.
    You can do this while waiting for better ideas from others.



  3. #3
    Buffalo Guest

    Re: No video on boot... black screen of sadness



    Buffalo wrote:
    > ship.henson wrote:
    >> Have a SONY VAIO model # vgc-ra840g.
    >>
    >> So I just installed a ATI HD2600PRO, and a WD 500G 7200rpm HD. I
    >> think I updated the drivers correctly (motherboard, HD, video card).
    >> It restarted correctly the first time. Then I installed Battlefield
    >> 2 no problem... restarted again... then black screen of sadness. My
    >> monitor says no video input after the attempted boot and then goes to
    >> power save.
    >>
    >> What are my options? How can I get back to video game land safely?

    >
    > Make sure your vid card is well seated in its slot. Also check your
    > monitor connections, both at the monitor and at the computer.
    > You can do this while waiting for better ideas from others.


    Also try shutting down completely for a minute or so (no power connected)
    and then try booting up again.



  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3

    Re: No video on boot... black screen of sadness

    Quote Originally Posted by Buffalo View Post
    Buffalo wrote:
    > ship.henson wrote:
    >> Have a SONY VAIO model # vgc-ra840g.
    >>
    >> So I just installed a ATI HD2600PRO, and a WD 500G 7200rpm HD. I
    >> think I updated the drivers correctly (motherboard, HD, video card).
    >> It restarted correctly the first time. Then I installed Battlefield
    >> 2 no problem... restarted again... then black screen of sadness. My
    >> monitor says no video input after the attempted boot and then goes to
    >> power save.
    >>
    >> What are my options? How can I get back to video game land safely?

    >
    > Make sure your vid card is well seated in its slot. Also check your
    > monitor connections, both at the monitor and at the computer.
    > You can do this while waiting for better ideas from others.


    Also try shutting down completely for a minute or so (no power connected)
    and then try booting up again.
    Ok. So I checked the connections... seems satisfactory. I'll try the power down. Otherwise it seems like I have to do a system restore every so often. UGH.

  5. #5
    Buffalo Guest

    Re: No video on boot... black screen of sadness



    ship.henson wrote:
    > Buffalo;4148880 Wrote:
    >> Buffalo wrote:
    >>> ship.henson wrote:
    >>>> Have a SONY VAIO model # vgc-ra840g.
    >>>>
    >>>> So I just installed a ATI HD2600PRO, and a WD 500G 7200rpm HD. I
    >>>> think I updated the drivers correctly (motherboard, HD, video
    >>>> card). It restarted correctly the first time. Then I installed
    >>>> Battlefield 2 no problem... restarted again... then black screen
    >>>> of sadness. My monitor says no video input after the attempted
    >>>> boot and then goes to power save.
    >>>>
    >>>> What are my options? How can I get back to video game land safely?
    >>>
    >>> Make sure your vid card is well seated in its slot. Also check your
    >>> monitor connections, both at the monitor and at the computer.
    >>> You can do this while waiting for better ideas from others.

    >>
    >> Also try shutting down completely for a minute or so (no power
    >> connected)
    >> and then try booting up again.

    >
    > Ok. So I checked the connections... seems satisfactory. I'll try the
    > power down. Otherwise it seems like I have to do a system restore
    > every so often. UGH.


    Remove and look at the connectors going between the monitor and computer.
    Do you get anything during the attempted bootup? Any beeps?



  6. #6
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3

    Re: No video on boot... black screen of sadness

    [/QUOTE]
    Remove and look at the connectors going between the monitor and computer.
    Do you get anything during the attempted bootup? Any beeps?[/QUOTE]

    I think the problem is fixed. I powered down, unplugged and let it sit. Then boot and no problems. The demon has been exorcised. Thanks

  7. #7
    Buffalo Guest

    Re: No video on boot... black screen of sadness



    ship.henson wrote:
    > Remove and look at the connectors going between the monitor and
    > computer.
    > Do you get anything during the attempted bootup? Any beeps?
    >
    > I think the problem is fixed. I powered down, unplugged and let it
    > sit. Then boot and no problems. The demon has been exorcised. Thanks


    Sounds good for you.
    Thanks for posting back.



Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 17-10-2011, 03:45 AM
  2. 181.20 Driver Causes Black Screen On Boot Up
    By Laurense in forum Operating Systems
    Replies: 6
    Last Post: 18-05-2010, 01:17 AM
  3. Presario CQ50 Screen went black on boot
    By Jagadamba15 in forum Portable Devices
    Replies: 5
    Last Post: 23-03-2010, 01:24 PM
  4. Vista screen black on boot
    By Trath9 in forum Monitor & Video Cards
    Replies: 5
    Last Post: 13-06-2009, 08:45 AM
  5. Win XP SP3 no boot - black screen only...
    By akhtar in forum Windows XP Support
    Replies: 1
    Last Post: 11-07-2008, 07:09 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 1,643,405,921.75053 seconds with 17 queries