Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: Vista Installation - No device drivers were found

  1. #1
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2

    sad Vista Installation - No device drivers were found

    Hi,
    I recently tried to install Windows Vista (with a SATA CD/DVD ROM & SATA HD) once the DVD is booted & the setup is started, I receive a messagebox "A required CD/DVD drive device driver is missing..." So I went searching for those CD/DVD drivers but wasn't able to find them anywhere! After reading a lot about this same problem, I decided to connect an IDE DVD-ROM and the setup was able to continue a bit further. At this moment I receive a message that says "No device drivers were found" (It couldn't detect my SATA Hard Disk)

    I wonder can someone help me out please or find the right drivers? I've been searching for a solution for days now..

    Both hard Disk & CD/DVD-ROM are SATA as far as I know.

    ACER Aspire M3641
    CD/DVD-ROM: ATAPI DVD A DH16A6S SCSI CdRom Device
    Hard Disk: WDC WD64 00AAAKS-22A7B SCSI Disk Device
    Motherboard Model: MCP73PV
    Chipset: Nvidia GeForce 7100

    Any kind of help is welcome. (:
    Thanks in advance!
    Last edited by Meteoric; 16-12-2008 at 09:59 PM.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    1,476

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    429

    Re: Vista Installation - No device drivers were found

    DOS ATAPI Interface Driver
    If you prefer using DOS click the link below to download a MS-DOS ATAPI interface driver.
    atapi.exe

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2

    Re: Vista Installation - No device drivers were found

    Tnx!

    I figured it out. Just needed to download the chipset drivers (SATA).

  5. #5
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2

    question Re: Vista Installation - No device drivers were found

    Hi,

    I have excectly the same configuration, and have the same problem but can't find the fix, can you give me the links where i can find the drivers?

    Greetings,

    Johan Herscheid

  6. #6
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2,680

    Re: Vista Installation - No device drivers were found

    Open the device manager and then toggle the CD/DVD-ROM drives tree and then right click the HP DVD-ROM to open it's properties. Now open the Drivers tab and click on Driver Details. This will list all the drivers that will work with that particular DVD-Rom. It will also pinpoint the location of those drivers (usually in c:\Windows/System32/Drivers). Locate and copy all of the drivers listed to a cd or floppy so that you can point the Vista installation to them. Hopefully this will work enough to actually install the OS.

  7. #7
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    3,295

    Re: Vista Installation - No device drivers were found

    Simply turn off IDE emulation for SATA drives on the motherboard and the problem will be solved.
    I guess it depends on each manufacturer and BIOS, but I guess this can be the problem for some people.

  8. #8
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2

    Re: Vista Installation - No device drivers were found

    Quote Originally Posted by SalVatore View Post
    Open the device manager and then toggle the CD/DVD-ROM drives tree and then right click the HP DVD-ROM to open it's properties. Now open the Drivers tab and click on Driver Details. This will list all the drivers that will work with that particular DVD-Rom. It will also pinpoint the location of those drivers (usually in c:\Windows/System32/Drivers). Locate and copy all of the drivers listed to a cd or floppy so that you can point the Vista installation to them. Hopefully this will work enough to actually install the OS.
    Ok Tanx, I am going to try that!

  9. #9
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    6

    Re: Vista Installation - No device drivers were found

    me too i have a same problem like Meteoric said but i didn't reach to solve that problem, he said to'' to download the chipset drivers (SATA). ''
    but from where i shold download them and how to install them, i have almost same pc like yours, ACER Aspire M5641
    and same dvd writer.
    i have this problem since many weeks and i searched a lot on web but no luck,
    i get the same message like him ''A required CD/DVD drive device driver is missing::

    i need your answer, thanks a lot

  10. #10
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    6

    Re: Vista Installation - No device drivers were found

    anyone can reply

  11. #11
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    6

    Re: Vista Installation - No device drivers were found

    anyone can reply

  12. #12
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    119

    Re: Vista Installation - No device drivers were found

    SATA is a computer bus technology for data transfer from hard disk. The easiest and safest solution is the integration of the Intel Controller drivers into a bootable 32/64bit XP or W2k3 CD by using a tool like nLite. All you have to do is install drive and boot from your OS installation CD or from existing hard drive. In order to install them, you need to check out the following links.

    Clean Install using SATA DVD and SATA HDD

    http://forums.techarena.in/xp-hardware/500839.htm

    http://forums.techarena.in/vista-set...all/945363.htm

  13. #13
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    6

    Re: Vista Installation - No device drivers were found

    thanks ayush,
    but no luck, my problem is still there,
    my pc is ACER ASPIRE M5641.

    I boot the vista ultimate from dvd when its done to boot and he ask me if i want to install or repair computer, i click on Install, and then i get this message'

    "A required CD/DVD drive device driver is missing..."


    i check every thing in Device Manager and i dont see any yellow sign and nothing is missing, all the part r up to date. nothing is missing. my HDD and DvDWriter are pluged with sata cable. my HDD is on First Channel and DVDW on second channel. i already make a big search on google and visited many sites but no change. somesay to copy the DvdW files on cd and when the windows ask that a driver r missing, then i should install, i did this also but it dont found.
    can someone realy help me please? i will appreciate it! thanks a lot!

  14. #14
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    6

    Re: Vista Installation - No device drivers were found

    ???
    ?????????????

  15. #15
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    202

    Re: Vista Installation - No device drivers were found

    I think you need to update your motherboard's BIOS, Do you have SATA drivers for your PC? That also might be needed druring the installation. Try both and post back...

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 18-12-2010, 12:03 PM
  2. SB0680 installation tells no hardware found in Vista
    By Valdis in forum Hardware Peripherals
    Replies: 3
    Last Post: 19-11-2010, 12:08 PM
  3. nVidia GeForce drivers installation problem on Vista 64bit
    By kelfro in forum Vista Hardware Devices
    Replies: 2
    Last Post: 10-11-2009, 09:37 AM
  4. Canon Mp600 Scanning Device Drivers installation error
    By Gagnesh in forum Hardware Peripherals
    Replies: 3
    Last Post: 16-07-2009, 11:03 AM
  5. 'Found New Hardware MTP Device' Installation hangs
    By Hilfiger in forum XP Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 15-06-2007, 01:56 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 1,718,644,415.15016 seconds with 17 queries