Results 1 to 4 of 4

Thread: Asus P5Q3 black screen with Kingston RAM

  1. #1
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    13

    Asus P5Q3 black screen with Kingston RAM

    I am using Asus P5Q3 motherboard along with Quad Core 6600 CPU and 4GB Corsair RAM. I recently bought Kingston RAM 4GB stick to upgrade my system. After inserting the RAM the computer doesnt seem to boot at all. There are no beep sounds, all I am seeing is a black screen. When I remove the kingston memory then only the pc seems to boot properly with the Corsair RAM. I have checked that this RAM is compatible with the motherboard, so what else could be the problem?

  2. #2
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,070

    Re: Asus P5Q3 black screen with Kingston RAM

    I think that you will have to get into BIOS and increase the voltage of the DRAM to 1.55 and also raise the NB voltage to +0.07 and then check with this settings if the computer boots. If this still doesnt work then you could try to reset the CMOS battery and then try with a single stick of RAM. First disconnect the power cord and then remove the CMOS battery for seconds and reinsert it back and then test with single RAM stick.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,217

    Re: Asus P5Q3 black screen with Kingston RAM

    To make sure that it is not a defective or damaged RAM, you should try to test it in 2 or more computers to ensure that it is working. If it is not then surely you can make out that it is a RAM problem. Also, you can test the RAM with memtest and see if it is producing any kind of error. You should also try to set the FBS strap to northbridge to 400mhz in bios menu and see if it works for you or not. Hope this helps you out.

  4. #4
    Join Date
    May 2008
    Posts
    1,205

    Re: Asus P5Q3 black screen with Kingston RAM

    Can you tell us what is the model number of the Kingston RAM that you have bought? Since the Asus P5Q3 is a P45 chipset board, it seems to be limited to 8GB maximum using DDR3 memory module. You could try to install the latest bios version for your motherboard available on the official website of Asus since it could support the 4GB module RAM after the upgrade. If still it is not working after bios upgrade then most probably the kingston memory might be not compatible.

Similar Threads

  1. problem with Kingston HyperX 8GB and Asus P5Q3
    By yuval in forum Official Kingston Forum
    Replies: 3
    Last Post: 21-11-2013, 11:35 AM
  2. Kingston ValueRAM with ASUS P5Q3
    By Sakineh in forum Official Kingston Forum
    Replies: 3
    Last Post: 24-10-2013, 11:25 AM
  3. ATI Radeon HD4870 512MB Crash issue on Asus P5Q3
    By Acolapissa in forum Video Games
    Replies: 7
    Last Post: 08-06-2010, 05:34 AM
  4. Asus P5Q3 Deluxe on Core 2 Quad Q8400 Processor
    By Thomas.dang in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 3
    Last Post: 07-07-2009, 09:31 PM
  5. Asus P5q3 deluxe wireless network problem
    By Perkins in forum Networking & Security
    Replies: 3
    Last Post: 09-03-2009, 08:54 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 1,642,533,997.87329 seconds with 17 queries