Results 1 to 4 of 4

Thread: ASUS P8H77-I with Kingston HyperX Fury problem

  1. #1
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    14

    ASUS P8H77-I with Kingston HyperX Fury problem

    I am using a Asus P8h77-i motherboard and have recently bought Kingston HyperX Fury DDR3-1866 RAM and I not able to get this advertised speed of the memory in my system. It looks to me that the RAM is automatically getting set to run at 1600mhz by the motherboard. When I am trying to change it to 1866mhz in bios then computer is not at all starting. Now I am confused and dont know if there is another setting to be done for getting the full speed of the RAM? Anyone can help?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    1,434

    Re: ASUS P8H77-I with Kingston HyperX Fury problem

    Most the new motherboards have XMP settings, so try to enable it by going into your bios. You can find the XMP profile by going into Advance Mode of the bios and under AI tab, it will be present. If that setting is not there then try to download the latest bios file for your motherboard model and flash it. You can easily get the latest motherboard bios from the official website of Asus. Hope this helps you out.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    924

    Re: ASUS P8H77-I with Kingston HyperX Fury problem

    I am also using Asus Z97 board and on the basic UEFI Bios page I can see an option to enable the XMP profile, just look at the left hand side. After you have enabled it then some settings get changed in the advanced and Ai tweaker pages. If I dont enable it then the Kingston 1600mhz memory that I am running on my board runs at only 1333mhz, after enabling it only I will get the 1600mhz speed of the RAM.

  4. #4
    Join Date
    May 2009
    Posts
    837

    Re: ASUS P8H77-I with Kingston HyperX Fury problem

    Can you tell us what CPU are you using? I am guessing that you will require a 3rd generation of CPU and only then you will get the full speed of the Kingston memory. You might also need to set the RAM timings manually. Also, try to clear the CMOS on your motherboard because there are sometimes Asus boards have conflicts in BIOS. If this doesnt work then you can try to reinstall the latest bios firmware for you board and then test.

Similar Threads

  1. Intel DH55TC issue with Kingston Hyperx Fury
    By Dagmar in forum Official Kingston Forum
    Replies: 3
    Last Post: 13-03-2015, 12:58 PM
  2. Kingston HyperX Fury RAM good for gaming?
    By Galen in forum Official Kingston Forum
    Replies: 4
    Last Post: 20-11-2014, 05:21 PM
  3. kingston hyperx fury problem in MSI H55M-E33
    By Bliss in forum Official Kingston Forum
    Replies: 3
    Last Post: 17-09-2014, 03:51 PM
  4. Corsair Vengeance Pro vs Kingston HyperX Fury RAM
    By Reecher in forum Official Kingston Forum
    Replies: 3
    Last Post: 09-09-2014, 12:13 PM
  5. Kingston HyperX FURY RAM showing less in BIOS
    By Ehimay in forum Official Kingston Forum
    Replies: 3
    Last Post: 14-08-2014, 11:47 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 1,674,873,916.93763 seconds with 17 queries