Results 1 to 4 of 4

Thread: Gigabyte ga-970a-ds3 and Amd fx-8320 compatibility issues

  1. #1
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    64

    Gigabyte ga-970a-ds3 and Amd fx-8320 compatibility issues

    One of my friend bought himself a new Gigabyte ga-970a-ds3 motheboard and also also got a new Amd Fx-8320 processor for it. When he was trying to install Windows 7 on it then he started getting blue screen of death. He thinks that the issue is because of the motherboard not compatible with the processor. But if it isnt the case then can anyone help me to try and solve his problem? Thank you

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    1,434

    Re: Gigabyte ga-970a-ds3 and Amd fx-8320 compatibility issues

    I dont think that 8320 processor is supported by Gigabyte GA-970A-DS3 motherboard. This motherboard supports only AM3+ Socket like AMD AM3+ FX processors and AMD AM3 Phenom II processor/ AMD Athlon II processor. You can check the list of supported CPU for this motherboard by going to this official gigabyte website - http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=4122#sp

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,217

    Re: Gigabyte ga-970a-ds3 and Amd fx-8320 compatibility issues

    I think that if your friend can upgrade the BIOS of gigabyte ga-970a-ds3 motherboard to the latest then this processor might work with the board. There is a new series of F6 BIOS available for this mobo to support the CPU that you have listed, just go to the same link that is given above. If you friend has any kind of problem then he can also call them to get it sorted.

  4. #4
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,070

    Re: Gigabyte ga-970a-ds3 and Amd fx-8320 compatibility issues

    Many people have said that Gigabyte GA-970A-DS3 Rev 3 is now compatible with this Amd FX8320 processor. Also, the list of compatible processor is not yet updated on the gigabyte official website so people are thinking that it is not compatible. By the way I am using the FB version of the Bios which is working great with this CPU.

Similar Threads

  1. AMD FX 8350 supported on Gigabyte GA-970A-DS3
    By Asaph in forum Official GIGABYTE Motherboard Forum
    Replies: 3
    Last Post: 21-06-2013, 11:12 AM
  2. Gigabyte 970A-UD3 not able to use DDR3 Ram at 1600 MHz
    By Rocky BaLLi in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 4
    Last Post: 21-03-2012, 03:25 AM
  3. Why Gigabyte GA-970A-UD3 is freezing randomly?
    By Super-Man in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 8
    Last Post: 19-12-2011, 11:13 AM
  4. Gigabyte GA-970A-UD3 BIOS shows overheating
    By Kumar esan in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 10
    Last Post: 05-12-2011, 11:28 PM
  5. Incorrect voltage on Gigabyte GA-970A-UD3
    By -Deven- in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 5
    Last Post: 23-08-2011, 10:32 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 1,675,052,180.97535 seconds with 17 queries