Results 1 to 4 of 4

Thread: AMD FX 8350 supported on Gigabyte GA-970A-DS3

  1. #1
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    58

    AMD FX 8350 supported on Gigabyte GA-970A-DS3

    Hello,

    I have a year old motherboard from Gigabyte model GA-970A-DS3. I was wondering if the new AMD FX 8350 processor is supported with the same motherboard that I am using? I know that my motherboard is able to support AM3+ hardware but I dont know whether it will support the AMD FX 8350? So, I just want to make sure if the board is able to support this processor before buying it. Thanks

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    924

    Re: AMD FX 8350 supported on Gigabyte GA-970A-DS3

    I checked the Gigabyte's CPU support page for the particular board that you are having and it says that it doesnt really suppor the AMD FX 8350 processor, you can check the information over here - http://www.gigabyte.com/support-down....aspx?pid=4122. I believe that this is due to the not so updated BIOS version of the motherboard to support the same CPU.

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Posts
    816

    Re: AMD FX 8350 supported on Gigabyte GA-970A-DS3

    Yeah, even I agree that AMD FX 8350 is not supported on Gigabyte GA-970A-DS3 until a new BIOS update for the board is released. You can however try to install the newer F6 Bios in your system and test the CPU since the same BIOS version has the updated CPU information. If it doesnt then you will have to ring the Gigabyte support. This BIOS can be found on this link - http://www.gigabyte.com/products/pro...?pid=4297#bios

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    1,187

    Re: AMD FX 8350 supported on Gigabyte GA-970A-DS3

    Well, there is no where mentioned, due to the poor documentation, that F6 Bios would be able to support the AMD FX 8350 processor. Your best bet would be to buy a new motherboard that will support this CPU or else you will just waste money buying a hardware which is not compatible with your motherboard at all. The best CPU that can be run on your motherboard would be FX 6300 series.

Similar Threads

  1. problem with overclocking fx-8350 on Gigabyte 990FXA-UD3
    By Fozia in forum Overclocking & Computer Modification
    Replies: 3
    Last Post: 13-09-2013, 12:06 PM
  2. Gigabyte 970A-UD3 not able to use DDR3 Ram at 1600 MHz
    By Rocky BaLLi in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 4
    Last Post: 21-03-2012, 03:25 AM
  3. Why Gigabyte GA-970A-UD3 is freezing randomly?
    By Super-Man in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 8
    Last Post: 19-12-2011, 11:13 AM
  4. BSOD while using Corsair TW3X4G1333C9AG on Gigabyte GA-970A-UD3
    By Aneat in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 9
    Last Post: 05-12-2011, 11:24 PM
  5. Incorrect voltage on Gigabyte GA-970A-UD3
    By -Deven- in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 5
    Last Post: 23-08-2011, 10:32 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 1,660,972,009.09673 seconds with 17 queries