Results 1 to 4 of 4

Thread: audio problem with Gigabyte GA-B75M-HD3 motherboard

  1. #1
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    11

    audio problem with Gigabyte GA-B75M-HD3 motherboard

    I am using a Gigabyte GA-B75M-HD3 motherboard which used to work fine without any issues with graphics, audio, etc. But recently I decided to reinstall Windows on it and since after that the audio is not working any more. I have installed all the drivers from the CD that was provided by the mobo package but it doesnt seem to work properly. After plugging the headphones I can hear a loud distortion. I have tested the same headphones on other pc and it works fine. So what could be the issue here?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    2,496

    Re: audio problem with Gigabyte GA-B75M-HD3 motherboard

    Can you first of all tell us what Operating System you are using? If you are using the Windows 64bit edition of the OS then try to go to the gigabyte official website and download the latest version of the audio driver from there. Have you tried plugging the headphone in the back panel of the audio port and checked if it is giving any sort of sound? If the front port is enabled and no sound is coming from there then it might be possible that the front port might be broken.

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Posts
    1,812

    Re: audio problem with Gigabyte GA-B75M-HD3 motherboard

    Can you go into the Device Manager and see if anything is listed under the Other Devices? Did you try to use the headphones on every audio port of your Gigabyte motherboard? Can you also tell us what all options are visible to you in the Sound options in the Control Panel on the Playback tab? Try to go to Control Panel and then click on Sound. After that tell us what all list do you see in the playback tab. There must be one device with a green checkmark there.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1,002

    Re: audio problem with Gigabyte GA-B75M-HD3 motherboard

    I would suggest you to open Command Prompt in administrator mode and then type the below 2 lines that I written an then press Enter key:
    set DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1
    devmgmt.msc

    You will see that Device Manager will open now, just click on View/Show Hidden Devices. Now you have to go through all the audio related devices and then check for any greyed out devices. If you found any then right click on it and choose the options to Uninstall it and then restart your pc. Windows will automatically try to install the driver in your next pc boot.

Similar Threads

  1. Gigabyte GA-B75M-D3H Bios reset problem
    By Hadden in forum Official GIGABYTE Motherboard Forum
    Replies: 4
    Last Post: 07-05-2014, 06:45 AM
  2. System fail to boot after updating the bios of Gigabyte GA-B75M-D3H motherboard
    By Julian.Davide in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 3
    Last Post: 18-11-2013, 11:10 AM
  3. How to change Gigabyte GA-B75M-D3H AC97 audio to AC97
    By ik$hu in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 3
    Last Post: 24-11-2012, 04:24 PM
  4. Audio problem with the Gigabyte GA-EP41T-USB3 motherboard
    By Bella in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 5
    Last Post: 21-04-2010, 05:15 AM
  5. Audio Driver Problem in Gigabyte GA-K8N51PVMT-9-RH Motherboard
    By technika in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 5
    Last Post: 12-03-2010, 04:45 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 1,664,893,519.16042 seconds with 17 queries