Results 1 to 2 of 2

Thread: system-start driver failed to load: i8042prt in windows vista.

  1. #1
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    111

    system-start driver failed to load: i8042prt in windows vista.

    Hi all of you, actually I installed the windows vista in my Pc. Actually I have problem with the vista business whenever I start my computer and then every time I see that computer manadgement/event viewer/administrative events it has an error massage: the following boot-start or system –start driver(s) failed to load: i8042prt. I was thinking that the problem may be in driver but I checked that everything was fine and my driver was up to date. Anyways there are also so many error and warning I am getting. It may be due to installation of the both XP and vista. One more thing I just wanted to say that I am not getting NO restore point after rebooting. So can anyone tell me how to solve this issue?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    427

    Re: system-start driver failed to load: i8042prt in windows vista.

    Yes, I have a solution for this issue. I have read somewhere in forums. When I got such type issue then I thought that this solution may be helpful for people. Here I am giving you few steps just follow it. you will able to find the solution of particular problem.
    1> First of all go to start menu and then click on run and then type regedit.exe and then click OK.
    2> After that you will see so many options regarding registry key so just navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\i8042prt\Parameters in registry.
    3> After that I would suggest you that add new REG_DWORD "Headless” and then set the value 1.
    4> The last and final step is Reboot the server.
    I hope this will help you.

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 31-03-2012, 11:44 AM
  2. VISTA operating system not load start bar and web pages
    By -Wamil- in forum Networking & Security
    Replies: 6
    Last Post: 29-11-2010, 11:49 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 22-07-2009, 11:11 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 21-07-2009, 05:23 PM
  5. Logitech G15 driver failed to load on Vista
    By Stel in forum Vista Hardware Devices
    Replies: 1
    Last Post: 11-04-2007, 09:00 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 1,653,696,724.51221 seconds with 17 queries