Results 1 to 4 of 4

Thread: No Sound from Webcam

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    134

    No Sound from Webcam

    Hiya,

    My system is a dell vostro 1400 which has a sigmatel stac 92XX C-major HD audio sound card and a omnivision/creative webcam.I am using linux. and it's been a few days i have installed the same on my computer with open suse 10.3 with KDE. the issue is am not able to get the sound from my machine. The webcam and the touchpad scroll doesn't work..however the driver is also not working for me. Please help me out solve these issues.

    any ideas wold be brilliant.!!

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,812

    Re: No Sound from Webcam

    Hey do you have an in built microphone on your computer. you will get only if your webcam has a built-in microphone. If it does, check all your sound settings (Control Panel -> Sounds and Audio Devices) and confirm that it has your webcam as the microphone.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    2,496

    Re: No Sound from Webcam

    What version of the alsa driver do you have installed? I got a Vostro 1400 as well but I'm working with Gnome rather than of KDE. I've attempted to get my audio working but I've got a different sound card. I'm still working on the webcam but running out of luck. I did not get what you mean by touchpad scroll. My touchpad is working just fine but I'm not a fond of touchpad am comfortable with my usb wireless mouse.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    2,483

    Re: No Sound from Webcam

    You made sure the volume properties from the SysTray are not put in Mute on Line In or Mic (or whichever connection you have it connected to) in
    RECORDING. File, Options.....Being an old UNIX head but relatively new to SuSE, all this repository stuff makes my head hurt. I'm used to doing things the old fashion way

Similar Threads

  1. No sound in webcam recorded videos on my Dell laptop
    By Samaria in forum Portable Devices
    Replies: 4
    Last Post: 30-12-2010, 10:45 PM
  2. Replies: 4
    Last Post: 09-09-2010, 06:12 PM
  3. Sound ceased after Installing Webcam
    By Mr. Emperor in forum Windows Software
    Replies: 3
    Last Post: 05-06-2009, 12:51 PM
  4. Webcam sound problem
    By Gopesh in forum Hardware Peripherals
    Replies: 3
    Last Post: 27-02-2009, 10:58 PM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 1,716,357,720.69975 seconds with 17 queries