Results 1 to 4 of 4

Thread: Installed ATI card; get CLI.exe error on bootup

  1. #1
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    58

    Installed ATI card; get CLI.exe error on bootup

    I have installed ATI Radeon x800 in my system and have installed its driver but upon reboot i am getting an error message saying below lines:

    CLI.exe failed to initialize properly (0xc0000135) Click on OK to terminate the application.

    I don't know what that mean's , Hope that doesn't mean there is something wrong with my graphic card ? Is there any workaround that i can try out for fixing the issue.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    136
    I guess your system might not be having .net framework installed, It is required for ATI Radeon x800 to work properly. So cross check and make sure that you are having it installed. If not than install the latest one from Microsoft site, restart your system and your ATI Radeon x800 should start working fine.

  3. #3
    Join Date
    May 2010
    Location
    Pakistan peshawar
    Posts
    53

    Re: Installed ATI card; get CLI.exe error on bootup

    hi i have just done a fresh install of windows xp pro and have re-installed my graphics card (ati radeon HD2600 pro) and i cannot access the catalyst control centre, i installed it as normal but whenever i try to launch it i get the following error message:

    CLI.exe - application error

    the application failed to initialize properly (0xc000007b). click ok to terminate the application

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    1,602

    Re: Installed ATI card; get CLI.exe error on bootup

    Quote Originally Posted by sadiqkhanafridi View Post
    hi i have just done a fresh install of windows xp pro and have re-installed my graphics card (ati radeon HD2600 pro) and i cannot access the catalyst control centre, i installed it as normal but whenever i try to launch it i get the following error message:

    CLI.exe - application error

    the application failed to initialize properly (0xc000007b). click ok to terminate the application
    Well, I think that you will need to install the .NET Framework 3.5 or latest version in your computer which is needed or is a system requirement for the ati catalyst software. Even after installing that If you still face the problem, then go to START, RUN and type CMD to run a command prompt. Type CHKDSK /R and hit ENTER. Hit the letter Y and restart the machine. Allow the machine to do the check disk scan. After this is done and it goes back into Windows, try Expression Design again.

Similar Threads

  1. CentOS 5.5 Bootup error on Xen DomU
    By Ro-Man in forum Operating Systems
    Replies: 5
    Last Post: 05-05-2011, 10:48 AM
  2. iPad Error: No SIM Card Installed
    By Pomona in forum Portable Devices
    Replies: 5
    Last Post: 07-01-2011, 06:45 AM
  3. Replies: 5
    Last Post: 15-12-2010, 06:18 PM
  4. Error on bootup after installing Skype 3 on 64-bit XP
    By Auspicious in forum Windows Software
    Replies: 6
    Last Post: 17-10-2010, 05:59 AM
  5. Error Message on Bootup
    By tasbury in forum Operating Systems
    Replies: 7
    Last Post: 18-05-2010, 05:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •