Results 1 to 3 of 3

Thread: No audio device is installed on Gateway GT5408

  1. #1
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    35

    No audio device is installed on Gateway GT5408

    I am using a dual boot laptop. In one partition it has Windows XP while on the other it has Windows Vista. I had added Windows XP recently by creating a 30GB partition. Vista was pre-installed. After setup everything was fine, but there is some issue with audio. The audio is not working. There is no audio device detected. While in Vista everything works fine. Is there a way by which I can add the drivers manually.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    38
    There is one way to install the drivers. Go in Vista and launch Device Manager. In that click on find new hardware. Then if you find any unknown device with yellow exclamation mark then right click on that and choose install drivers. Locate the XP driver folder which is in the C drive. There is another folder as System 32 > drivers. If you are lucky Vista will pull the drivers and use that one. Or else you will need to find the Vista compatible drivers from web.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    56
    If there is no Vista drivers available for your system then it will not work. You can use a software called as Drive Detective. This software is capable of scanning your system for uninstalled and outdated hardware. Through that it will scan its database and add the driver. I am using this tool from long time and it keeps the system updated. Second thing is running Windows Update to find new drivers. Try the same.

Similar Threads

  1. No Audio Output Device is Installed.
    By Chanderjeet Rai in forum Vista Help
    Replies: 8
    Last Post: 27-10-2010, 01:25 PM
  2. * No output audio device installed - the Fix
    By daveisnothere in forum Vista Help
    Replies: 6
    Last Post: 14-08-2010, 03:41 PM
  3. No audio output device is installed
    By RAMONES in forum Operating Systems
    Replies: 2
    Last Post: 25-08-2009, 09:30 PM
  4. I Have No Audio Device Installed in My Computer
    By Bina in forum Operating Systems
    Replies: 3
    Last Post: 13-08-2009, 09:06 AM
  5. No Audio Output Device is Installed
    By Danizma in forum Vista Help
    Replies: 11
    Last Post: 04-08-2007, 09:50 AM

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Page generated in 1,656,913,042.36926 seconds with 16 queries