Go Back   TechArena Community > Technical Support > Computer Help > Windows Vista > Windows Vista Network
Become a Member!
Forgot your username/password?
Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Sponsored Links



Net use with hostname fails, IP address works fine

Windows Vista Network


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-03-2008
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 173
Net use with hostname fails, IP address works fine

I am running Windows Vista on my machine and I have made the Share named as "SHAR" which is defined with IP address 192.168.2.132 and name of the computer USERPC. Normally, the below commands will work:
net use L: \\localhost\SHAR
net use L: \\192.168.2.132\SHAR

But the below command fails (after prompting for the user/password):
net use L: \\bsserver\SHAR
System error 86
The specified network password is not correct

If tried on Windows XP then it gives me "Error 1326 - unknown user name of bad password". Can anyone help me out.

Reply With Quote
  #2  
Old 04-03-2008
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 605
Re: Net use with hostname fails, IP address works fine

I think that both \\localhost\SHAR and \\bsserver\SHAR are altogether different incase you do these command in a remote computer. Can you try to post back with the result of this command: ping -a 192.168.2.132
Reply With Quote
  #3  
Old 04-03-2008
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 173
Re: Net use with hostname fails, IP address works fine

I am not doing it on a remote computer, I am doing it locally. I am using the 192.168.2.132 ip address in the computer in which I am doing it and it is defined to correspond with BSSERVER in the HOSTS file. It gives me the ping:
Pinging bsserver" [192.168.2.132] with 32 bytes of data:"
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Technical Support > Computer Help > Windows Vista > Windows Vista Network


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "Net use with hostname fails, IP address works fine"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does LG Optimus 3D works fine with SGS 2 browser Ishwari Portable Devices 4 19-08-2011 07:41 PM
Problem with LAN, Wireless works fine Win7 samyboy280 Networking & Security 5 12-06-2011 04:24 PM
PPTP VPN connection works fine using wifi but fails using 3G MassMan Portable Devices 4 07-02-2011 04:50 AM
Blur game works fine through Hamachi? Centaurs Video Games 5 31-05-2010 09:58 AM
MP3 player works fine with XP but not with vista misterxboi Portable Devices 1 22-02-2010 08:57 AM


All times are GMT +5.5. The time now is 02:02 AM.