Go Back   TechArena Community > Technical Support > Computer Help > Windows XP > Windows Update
Become a Member!
Forgot your username/password?
Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Sponsored Links



"No Audio Device installed" after a "RESTART" from an update.

Windows Update


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 20-10-2008
JArmas
 
Posts: n/a
"No Audio Device installed" after a "RESTART" from an update.

My computer automatically updated but after it restarted and all the updates
were successful I no longer have Audio. The little sound icon at the bottom
of my screen reads "No Audio output device is installed" and is shows a RED X
on the speaker icon. I've tried updateing the driver which indicates that
ist updated and I tried rolling back the driver but the button to roll it
back is not highlighted which dosn't allow me to roll it back.
I am running VISTA and these are the updates that were installed that took
my audio away.

Cumulative Security Update for Internet Explorer 7 in Windows Vista (KB956390)
Security Update for Windows Vista (KB956841)
Security Update for Microsoft Office Excel 2007 (KB955470)
Security Update for Windows Vista (KB957095)
Security Update for 2007 Microsoft Office System (KB955936)
Windows Malicious Software Removal Tool - October 2008 (KB890830)
Security Update for Windows Vista (KB954211)
Security Update for Microsoft Office 2002 (KB956464)
Update for Windows Mail Junk E-mail Filter [October 2008] (KB905866)
Cumulative Security Update for ActiveX Killbits for Windows Vista (KB956391)
Security Update for Microsoft Excel 2002 (KB955464)

What do I do to fix this issue? Please Help!

Reply With Quote
  #2  
Old 20-10-2008
SkyChef
 
Posts: n/a
Re: "No Audio Device installed" after a "RESTART" from an update.


Me too :mad:

Additional update for Windows Media Center (KB955519)

Running Vista Home Premium 6.0.6001 on Toshiba A135 Satellite

Thanks in advance for any suggestions

SkyChef


--
SkyChef
Posted via http://www.vistaheads.com

Reply With Quote
  #3  
Old 20-10-2008
liamhyland
 
Posts: n/a
RE: "No Audio Device installed" after a "RESTART" from an update.

Jarmas, I too had a similar problem when I started my Toshiba Satelite U300
running Vista Home this morning with a similar message of no audio device
installed. I did a restore back prior to the latest update from Windows and
it seems to be working again. So I suggest you just restore and see what
happens. Liam

"JArmas" wrote:

> My computer automatically updated but after it restarted and all the updates
> were successful I no longer have Audio. The little sound icon at the bottom
> of my screen reads "No Audio output device is installed" and is shows a RED X
> on the speaker icon. I've tried updateing the driver which indicates that
> ist updated and I tried rolling back the driver but the button to roll it
> back is not highlighted which dosn't allow me to roll it back.
> I am running VISTA and these are the updates that were installed that took
> my audio away.
>
> Cumulative Security Update for Internet Explorer 7 in Windows Vista (KB956390)
> Security Update for Windows Vista (KB956841)
> Security Update for Microsoft Office Excel 2007 (KB955470)
> Security Update for Windows Vista (KB957095)
> Security Update for 2007 Microsoft Office System (KB955936)
> Windows Malicious Software Removal Tool - October 2008 (KB890830)
> Security Update for Windows Vista (KB954211)
> Security Update for Microsoft Office 2002 (KB956464)
> Update for Windows Mail Junk E-mail Filter [October 2008] (KB905866)
> Cumulative Security Update for ActiveX Killbits for Windows Vista (KB956391)
> Security Update for Microsoft Excel 2002 (KB955464)
>
> What do I do to fix this issue? Please Help!

Reply With Quote
  #4  
Old 21-10-2008
SkyChef
 
Posts: n/a
Re: "No Audio Device installed" after a "RESTART" from an update.


The Vista Gods smiled on me

I did a second restart after installing updates and the audio devic
was magically restored. :confused: No uninstall needed

SkyChe

--
SkyChe
Posted via http://www.vistaheads.co

Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Technical Support > Computer Help > Windows XP > Windows Update
Tags: , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: ""No Audio Device installed" after a "RESTART" from an update."
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Card reader error "Device can?t start code 10" "WPD file system volume driver" in windows 7 Musharat Operating Systems 4 12-02-2011 07:10 AM
"No Audio Output Device is installed" Paul H Vista Help 6 20-07-2010 04:59 AM
Vista error message " The device "USB ADSL2 WAN Adapter" set for PPPoA is not available" Chatwin Operating Systems 4 20-12-2008 02:24 PM
"No Audio Output Device is installed"? abishek Vista Hardware Devices 2 06-11-2008 04:37 PM
"No audio output device is installed" on Acer model E-380 after wake up supremer Vista Hardware Devices 2 09-03-2007 09:28 AM


All times are GMT +5.5. The time now is 01:16 PM.