Go Back   TechArena Community > Software > Windows Software
Become a Member!
Forgot your username/password?
Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 15-01-2012
Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 117
Mov Files is not running properly in Videowave or videoConvert of Roxio Creator 2012

I have recently bought Canon 7D and I have also shooted a no of HD video which is in the .MOV file format, I have tried playing the file in the QuickTime and it works fine with the same but then when I am importing the same file in the VideoWave then the video plays fine but I don?t know why the audio gets broken after some seconds. I have found the same with the videoConvert as well and this issue happens when I am importing large files or even a single file as well, is there anyone who has faced the same and has an idea about it??
Reply With Quote
  #2  
Old 15-01-2012
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 126
Re: Mov Files is not running properly in Videowave or videoConvert of Roxio Creator 2012

Quote:
I have recently bought Canon 7D and I have also shooted a no of HD video which is in the .MOV file format, I have tried playing the file in the QuickTime and it works fine with the same but then when I am importing the same file in the VideoWave then the video plays fine but I don?t know why the audio gets broken after some seconds. I have found the same with the videoConvert as well and this issue happens when I am importing large files or even a single file as well, is there anyone who has faced the same and has an idea about it??
I have found a no of people facing the same issue and I just wanted to share that it is a common issue with the mov files which are made using some specific digital cameras, I don?t think that there is a solution to solve the same out, this issue was there with the creator 2011 and now it is with the 2012 as well I don?t think that the roxio guys are really looking in to this matter, even though it has been raised by a no of people. I think that you should better try out some other third party converter in order to convert the files that you want.
Reply With Quote
  #3  
Old 15-01-2012
Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 138
Re: Mov Files is not running properly in Videowave or videoConvert of Roxio Creator 2012

I am facing the same issue, I mean that it appears like the audio itself is corrupted and sometimes it appears like the video is running faster than the audio, I don?t have any problem in playing the video in the following:
  • QuickTime Pro
  • Windows Media Player
  • VLC
  • Windows Live Movie Maker
But then I don?t know why it is not working fine with the Videowave or videoConvert.
Reply With Quote
  #4  
Old 15-01-2012
Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,463
Re: Mov Files is not running properly in Videowave or videoConvert of Roxio Creator 2012

I think that this issue is only with the mov files that has been captured from the camcorder, even I have been facing the same problem while editing such files but then the mov files can be edited properly without any such problem, You can say that it is just a glitch with the mov file that has been captured from the camcorder.
Reply With Quote
  #5  
Old 16-01-2012
Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 540
Re: Mov Files is not running properly in Videowave or videoConvert of Roxio Creator 2012

Yes this is a bug with the latest versions of the Creator products, I have been using the Creator products since a long time and I have noticed that the audio is not handled properly when I am playing a .MOV file in the creator 2011 and 12 but then there is no problem with the audio when I am playing the same .MOV file in the 2009 and 2010,I have been using the creator because the editing time was less but then even I have stopped using it because of the audio issue.
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Software > Windows Software
Tags: , , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "Mov Files is not running properly in Videowave or videoConvert of Roxio Creator 2012"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
M2Ts File gives no audio when imported to VideoWave in Roxio Creator Pro 2012 Kunal ? Windows Software 5 12-06-2012 03:32 PM
How to burn multiple iso files using Roxio Creator 2012 1-matra Windows Software 2 09-06-2012 05:44 PM
Getting blank screen trying to import video using videowave in Roxio Creator 2012 Atul.TA Windows Software 3 13-05-2012 08:03 PM
Aspect Ratio is not proper using Videowave in Roxio Creator 2012 Kane89 Windows Software 2 13-05-2012 08:02 PM
Large question mark on Videowave 13 of Roxio Creator Pro 2012 Bhuvnesh 1 Windows Software 3 17-01-2012 11:51 PM


All times are GMT +5.5. The time now is 09:24 AM.