Go Back   TechArena Community > Software > Windows Software
Become a Member!
Forgot your username/password?
Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Sponsored Links



EVGA 466.77 drivers doesn?t show the performance tab

Windows Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 28-03-2011
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 103
EVGA 466.77 drivers doesn?t show the performance tab
  

I have a Geforce GTX 460 video card along with a Phenom 9500 processor. Few days back I updated by uninstalling old drivers in safe mode and then Driver Sweeper and installing new ones which saw that and the Control Panel does not have a performance tab to control the over clocks or Fan speed. So I tried using the EVGA precision to control fan by now but I'd rather be doing it right from the control panel. So please provide me some suggestions on this.

Reply With Quote
  #2  
Old 28-03-2011
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1,518
Re: EVGA 466.77 drivers doesn?t show the performance tab

According to me when you install the system tools then the over clock beings. And you then can locate the system monitoring and driver-update check programs in control panel. So if you install a new driver it will remove these from the CP. So the thing is that even though they are installed you need to re-install these. And this should also include the process of uninstalling them and then re-installing them.If you look at this closely them it's not really logical but I guess this comes from updates in the CP with a new driver.
Reply With Quote
  #3  
Old 28-03-2011
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,514
Re: EVGA 466.77 drivers doesn?t show the performance tab

I think that the performance tab was added by system tools. So I use an afterburner for controlling the fan. In your case I don?t know why the performance tab is not visible to use. Actually I feel that it you look at it closely then there must be the performance tab present. But whatever may be if the performance tab is not present then you just need to use the afterburner for controlling the fan.I feel that it will help you.
Reply With Quote
  #4  
Old 28-03-2011
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,360
Re: EVGA 466.77 drivers doesn?t show the performance tab

I just had a look at your problem and even I was a bit surprised to know that the performance tab is not present. I already have the latest version of Nvidia System tool and it tells me I have the Performance tools installed already. So maybe even you need to check if you have the Performance tools installed already or not. There may be the possibility that this Performance tab may already be present. You can check out with this solution and I am sure it will help you.
Reply With Quote
  #5  
Old 28-03-2011
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,259
Re: EVGA 466.77 drivers doesn?t show the performance tab

I feel that you must have went somewhere wrong in the installation process of drivers that you got. For this what you need to do is that you need to uninstall the drivers first. Then once you uninstall the drivers you can just start with the reinstallation process. Follow the same steps that you have followed earlier and I am sure then you can see the of Performance tools. I think that if you follow these steps properly then you can immediately fix the issue.
Reply With Quote
  #6  
Old 29-03-2011
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 103
Re: EVGA 466.77 drivers doesn?t show the performance tab

I think that rather than using a controlling the fan I should go for some other solutions. I saw once again that is the performance tab really present but it was actually not. So I guess that process of uninstalling and reinstalling will work for me. I just need to carry out this solution immediately as it is worrying me a lot. I would like to thank you all for all your solutions that you have provided me as they have helped me to clear my mind.
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Software > Windows Software
Tags: , , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "EVGA 466.77 drivers doesn?t show the performance tab"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EVGA GTX 650 Ti BOOST out for extreme gaming performance Wazza10Roo Monitor & Video Cards 6 02-04-2013 10:44 AM
Game performance is very poor with EVGA GTX 465 Avikam Monitor & Video Cards 2 30-05-2012 05:34 PM
Choppy performance of EVGA GeForce 9500 GT. Ayize Monitor & Video Cards 3 08-02-2012 12:42 AM
EVGA Geforce GTX 550 Ti slow performance Brave Monitor & Video Cards 5 06-01-2012 07:29 AM
EVGA GTX 275 card low performance under overclocking ZeDaX Overclocking & Computer Modification 3 09-09-2009 09:25 AM


All times are GMT +5.5. The time now is 08:40 PM.