Go Back   TechArena Community > Software > Windows Software
Become a Member!
Forgot your username/password?
Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 24-03-2010
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 66
No video just sound playing .AVI file with Nero vision

I am using a dell inspiron desktop installed with windows 7. i have installed Nero 9 application on my desktop. Whenever i try to play an Avi file Nero vision plays sound only. has any body faced thew similar problem i would like to know how to get rid of this problem. Any help would be appreciated.

Last edited by Hebrew : 24-03-2010 at 10:42 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 24-03-2010
Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4,641
Re: No video just sound playing .AVI file with Nero vision

I think that the codecs are not installed on you system and hence the avi files are not played properly so i will suggest you to advice you to download it from the official nero website. If you want to play the audio also then you can try to download and install the codecs on your system this should help.
Reply With Quote
  #3  
Old 24-03-2010
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3,751
Re: No video just sound playing .AVI file with Nero vision

I think that you will have to use the total video player in order to play the .avi file which you have on your system. The total video player can be downloaded from the internet install this on your system and then you can watch the avi videos too. The total video player plays the avi file very nicely.
Reply With Quote
  #4  
Old 24-03-2010
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,306
Re: No video just sound playing .AVI file with Nero vision

it appears as you have to re install the Nero 9 reloaded from your system since by default Nero should play the avi file with the sound. Hence try to use the Nero clean tool for removing the Nero from the system. This will remove the Nero completely and then install it again with the help of the setup file.
Reply With Quote
  #5  
Old 24-03-2010
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 4,339
Re: No video just sound playing .AVI file with Nero vision

you might be facing this issue because of you have not configured the volume settings correctly in your system. So first of all try to configure it also try to check whether you have muted the volume or what . if this does not solve the issue then i think you need to re install the Nero 9 reloaded on your system.
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Software > Windows Software
Tags: , , , , , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "No video just sound playing .AVI file with Nero vision"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nero 10- Unable to Join Chapter Video Segments on Nero vision Mykola Windows Software 4 04-07-2011 10:17 AM
Dont get sound while editing .MOV file in Nero vision Jasthi Windows Software 5 03-07-2011 09:19 PM
Slow Motion Video Nero Vision 10 Mycenaen Software Development 6 30-08-2010 11:18 PM
Playing MP4 files with Nero 9 Vision Carey Windows Software 5 24-03-2010 05:55 PM
WMP11 + Vista - video but no sound when playing mpg file wimmer Media Player 1 29-06-2007 07:16 AM


All times are GMT +5.5. The time now is 04:43 AM.