Results 1 to 3 of 3

Thread: No Audio Output Device is Installed error in Vista

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    289

    No Audio Output Device is Installed error in Vista

    I clean installed VISTA RC 2 Built 5744. It does not play sound on in-built speaker and gives me "No Audio Output Device is Installed." message when you hover your mouse over the audio volume icon in system tray. When i right click on it and check Playback devices, it shows: "Speaker High Definition Audio Device Not plugged in" And its grayed out. But when i plug in my speakers or earphones, the sound works. I have tried installing new drivers from windows update. I am using the on-board audio device Please suggest a solution!

  2. #2
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    710

    Re: No Audio Output Device is Installed error in Vista

    Is your audio device detected in the device manager? Have you installed the correct drivers? If your drivers are out dated download the latest drivers from the audio manufacturer's bebsite or your motherboard's website. This will help you out...!
    All the best!

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,738

    Re: No Audio Output Device is Installed error in Vista

    Also view the below tread. might help you out...!
    Sound not working in Windows Vista
    Also specify your motherboard or sound device. Post maximum details to get a solution quickly!
    All the best!

Similar Threads

  1. No Audio Output Device is Installed.
    By Chanderjeet Rai in forum Vista Help
    Replies: 8
    Last Post: 27-10-2010, 01:25 PM
  2. No Audio Device Output is installed in Vista
    By IpsA in forum Vista Setup and Install
    Replies: 5
    Last Post: 28-10-2009, 10:38 AM
  3. No Audio output device is installed
    By shivendra in forum Vista Hardware Devices
    Replies: 2
    Last Post: 27-11-2008, 07:30 AM
  4. No Audio Output Device is Installed
    By Danizma in forum Vista Help
    Replies: 11
    Last Post: 04-08-2007, 09:50 AM
  5. no audio output device installed
    By Spykar in forum Vista Hardware Devices
    Replies: 2
    Last Post: 30-05-2007, 11:56 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •