Go Back   TechArena Community > Technical Support > Computer Help > Windows Server > Windows Server Help
Become a Member!
Forgot your username/password?
Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Sponsored Links



"security descriptor" error when copying permissions with robocopy

Windows Server Help


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-04-2005
JamesW
 
Posts: n/a
"security descriptor" error when copying permissions with robocopy

Has anyone else had this problem using robocopy? I am using robocopy
\\server1\share \\server2\share /SEC
On some directories, it seems where inherit permissions is not set, I get
the message "the security descriptor structure is invalid". Now if I copy
without an security info it works great. has anyone else seen this? I am
actually copying from a network appliance but I don't think the problem is
related to that. I am using Robocopy XP010. I have tried several other
robocopy switches and if any security information is being copied on those
directories they fail.

Reply With Quote
  #2  
Old 07-04-2005
Jason Tan[MSFT]
 
Posts: n/a
RE: "security descriptor" error when copying permissions with robocopy

Hi,

Thanks for posting!

I understand that when using robocopy utility, it prompts "the security
descriptor structure is invalid". If I have misunderstood your concerns,
please feel free to let me know.

Please help me know if the shared file is migrated from other system. Based
on my research, it could be the cause that the shared file has invalid
security id. I would like to provide you with the following information for
your reference:

The CHKDSK utility incorrectly identifies and deletes in-use security
descriptors
http://support.microsoft.com/default...b;en-us;831374

Chkdsk Finds Incorrect Security IDs After You Restore or Copy a Lot of Data
http://support.microsoft.com/default...b;en-us;327009

Hope the information helps. If there is anything that is unclear, please
feel free to let me know.

Thanks & Regards,

Jason Tan

Microsoft Online Partner Support
Get Secure! - www.microsoft.com/security

=====================================================

When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
that others may learn and benefit from your issue.

=====================================================
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

Reply With Quote
  #3  
Old 07-04-2005
JamesW
 
Posts: n/a
RE: "security descriptor" error when copying permissions with robo

Jason,
Thanks for the reply. You are exactly right. The folders that would not
copy had invalid SIDS. We were migrating to an EMC Celerra and the problem
was a setting on it that controlled behavior when an unresolvable SID was on
a directory/file. We changed it to allow invalid SIDS and robocopy is
working fine now.

"Jason Tan[MSFT]" wrote:

> Hi,
>
> Thanks for posting!
>
> I understand that when using robocopy utility, it prompts "the security
> descriptor structure is invalid". If I have misunderstood your concerns,
> please feel free to let me know.
>
> Please help me know if the shared file is migrated from other system. Based
> on my research, it could be the cause that the shared file has invalid
> security id. I would like to provide you with the following information for
> your reference:
>
> The CHKDSK utility incorrectly identifies and deletes in-use security
> descriptors
> http://support.microsoft.com/default...b;en-us;831374
>
> Chkdsk Finds Incorrect Security IDs After You Restore or Copy a Lot of Data
> http://support.microsoft.com/default...b;en-us;327009
>
> Hope the information helps. If there is anything that is unclear, please
> feel free to let me know.
>
> Thanks & Regards,
>
> Jason Tan
>
> Microsoft Online Partner Support
> Get Secure! - www.microsoft.com/security
>
> =====================================================
>
> When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
> that others may learn and benefit from your issue.
>
> =====================================================
> This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
>
>

Reply With Quote
  #4  
Old 08-04-2005
Jason Tan
 
Posts: n/a
RE: "security descriptor" error when copying permissions with robo

Hi,

Thanks for prompt update!

It seems that everything work fine. If you have any other questions or
concerns, please feel free to let us know.

Thanks & Regards,

Jason Tan

Microsoft Online Partner Support
Get Secure! - www.microsoft.com/security

=====================================================

When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
that others may learn and benefit from your issue.

=====================================================
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.


Reply With Quote
  #5  
Old 14-05-2007
Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 1
Robocopy security descriptor error

Could someone please tell me how to configure Robocopy to copy directories and files with invalid SIDs? The switches I am currently using are:
/MIR /E /COPYALL /LOG+:"Shares nearstore1 to san1 copy1.txt" /ZB /R:1 /W:3

Thanks!
Aime
Reply With Quote
  #6  
Old 15-05-2007
Mike Luo [MSFT]
 
Posts: n/a
Re: "security descriptor" error when copying permissions with robocopy

Hello,

Thank you for using newsgroup!

You may add /sec switch, /sec copy files with security. You also may run
robocopy /? command to get more switchs for robocopy.

Mike Luo

Microsoft Online Partner Support
Get Secure! - www.microsoft.com/security

=====================================================
When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
that others may learn and benefit from your issue.
=====================================================
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Technical Support > Computer Help > Windows Server > Windows Server Help
Tags: , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: ""security descriptor" error when copying permissions with robocopy"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adobe Reader: "There was an error while copying to Clipboard. An internal error occurred" Akul Windows Software 12 21-01-2013 12:16 PM
Outlook Accounts "an error while copying file offilt.dll" soniczx5 Windows Software 1 17-08-2011 02:26 PM
Robocopy - Copying Permissions john83 Windows Software 2 27-08-2010 07:22 PM
Error "Calculating permissions failed" in Visual Studio 2008 mesterio Windows Software 3 15-10-2009 07:45 PM
Robocopy not copying top level NTFS Permissions Crashball Windows Server Help 1 25-03-2009 03:28 PM


All times are GMT +5.5. The time now is 11:13 AM.