Go Back   TechArena Community > Technical Support > Computer Help > Windows Server > Windows Server Help
Become a Member!
Forgot your username/password?
Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Sponsored Links



WS03 SP2 integrated RIS image fails - load needed DLLs for HAL

Windows Server Help


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 16-04-2007
Jeremy
 
Posts: n/a
WS03 SP2 integrated RIS image fails - load needed DLLs for HAL

Hi,

I've set up a lab for testing WDS and RIS for a Server SOE. I have a mixed
mode WDS/RIS server and when I try to build a machine from a WS03 SP2
integrated RIS OS image I get the following error during boot up for the GUI
mode setup.

-->8
Windows could not start because of an error in the software.
Please report this problem as:
load needed DLLs for HAL.
Please contact your support person to report this problem
-->8

To build my environment I started with a clean build of WS03 from an
SP1-integrated CD. Then I added DNS and DHCP, ran DCPromo, then installed
RIS and added a WS03 SP1 integrated RIS image from the CD.

Then I installed SP2. After this I copied the I386 files from the CD to
C:\I386 and then integrated SP2 into these. I then added the PE2.0 WIM from
the WAIK to get WDS/RIS working together. Then I added the
WS03-SP2-integrated RIS image.

Booting to PE from WDS works, as does the SP1 install of WS03 from RIS.

Ideas?

Cheers,
Jeremy.

Reply With Quote
  #2  
Old 18-04-2007
Jeremy
 
Posts: n/a
RE: WS03 SP2 integrated RIS image fails - load needed DLLs for HAL

Bump. Anyone got any new info on this bug?

"Jeremy" wrote:

> Hi,
>
> I've set up a lab for testing WDS and RIS for a Server SOE. I have a mixed
> mode WDS/RIS server and when I try to build a machine from a WS03 SP2
> integrated RIS OS image I get the following error during boot up for the GUI
> mode setup.
>
> -->8
> Windows could not start because of an error in the software.
> Please report this problem as:
> load needed DLLs for HAL.
> Please contact your support person to report this problem
> -->8
>
> To build my environment I started with a clean build of WS03 from an
> SP1-integrated CD. Then I added DNS and DHCP, ran DCPromo, then installed
> RIS and added a WS03 SP1 integrated RIS image from the CD.
>
> Then I installed SP2. After this I copied the I386 files from the CD to
> C:\I386 and then integrated SP2 into these. I then added the PE2.0 WIM from
> the WAIK to get WDS/RIS working together. Then I added the
> WS03-SP2-integrated RIS image.
>
> Booting to PE from WDS works, as does the SP1 install of WS03 from RIS.
>
> Ideas?
>
> Cheers,
> Jeremy.

Reply With Quote
  #3  
Old 15-05-2007
Jeremy
 
Posts: n/a
RE: WS03 SP2 integrated RIS image fails - load needed DLLs for HAL

I've fixed this problem now.

SP2 for WS03 doesn't seem to intergate properly uless you point it at a full
copy of the distribution CD. I had been simply copying the I386 file to the
disk, slipstreaming SP@ and pointing RIS to that for a new image.

I found this article:
<http://technet2.microsoft.com/windowsserver/en/library/c050419b-98a2-4802-b719-629a33a332391033.mspx?mfr=true>
and the only difference in the instructions from what I was doing was
copying the whole CD to disk, then slipstreaming SP2 to that. So I thought,
"hey it's worth a try" and lo and behold it worked.

"Jeremy" wrote:

> Hi,
>
> I've set up a lab for testing WDS and RIS for a Server SOE. I have a mixed
> mode WDS/RIS server and when I try to build a machine from a WS03 SP2
> integrated RIS OS image I get the following error during boot up for the GUI
> mode setup.
>
> -->8
> Windows could not start because of an error in the software.
> Please report this problem as:
> load needed DLLs for HAL.
> Please contact your support person to report this problem
> -->8
>
> To build my environment I started with a clean build of WS03 from an
> SP1-integrated CD. Then I added DNS and DHCP, ran DCPromo, then installed
> RIS and added a WS03 SP1 integrated RIS image from the CD.
>
> Then I installed SP2. After this I copied the I386 files from the CD to
> C:\I386 and then integrated SP2 into these. I then added the PE2.0 WIM from
> the WAIK to get WDS/RIS working together. Then I added the
> WS03-SP2-integrated RIS image.
>
> Booting to PE from WDS works, as does the SP1 install of WS03 from RIS.
>
> Ideas?
>
> Cheers,
> Jeremy.

Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Technical Support > Computer Help > Windows Server > Windows Server Help
Tags: , , , , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "WS03 SP2 integrated RIS image fails - load needed DLLs for HAL"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Server 2003 fails to boot, "load needed DLLs" Oranuf Windows Server Help 2 31-12-2013 10:38 AM
Load dlls needed for kernel error in Windows XP Coollin Operating Systems 3 17-08-2009 08:46 AM
Load dlls needed for kernel Abhiraj Operating Systems 4 26-05-2009 08:39 AM
How to load/unload DLLs in Powershell ? Logan.M Software Development 4 09-02-2009 10:02 AM
Windows XP can't start..Load needed DLLs.. Arlo1 Windows XP Support 3 24-01-2008 07:27 PM


All times are GMT +5.5. The time now is 08:03 PM.