Go Back   TechArena Community > Technical Support > Computer Help > Windows Server > Windows Server Help
Become a Member!
Forgot your username/password?
Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Sponsored Links



Remote Installation Service Fails After Windws 2003 SP2 Install

Windows Server Help


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 15-03-2007
Ben
 
Posts: n/a
Remote Installation Service Fails After Win2003 SP2 Install

Hi,

I just installed SP2 for Windows 2003 Server, after the reboot, I got an
error message saying a service failed. When I view the event log I see:

Event Type: Error
Event Source: Service Control Manager
Event Category: None
Event ID: 7023
Date: 15/03/2007
Time: 09:54:28
User: N/A
Computer: RISSERVER
Description:
The Remote Installation service terminated with the following error:
The specified procedure could not be found.

For more information, see Help and Support Center at
http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

I've looked on Eventid.net for event 7023, and remote installation service,
but there is not entry. If I run RISETUP and do a diagnostic check, event
viewer says that the service was successfully sent a start control, however
it then shows the above error immediately after. There are no other errors
in the event log, can anyone suggest a fix?

Reply With Quote
  #2  
Old 15-03-2007
Ben
 
Posts: n/a
OK, ignore me, I think this is due to Remote Installation Services being
replaced by Windows Deployment Services! That'll teach me to click 'Yes'
when Windows Auto updates pops up!

Yes - the same thing just happened to me! Thanks for spotting that it was WDS which broke it. SP2 installs it automatically but does not seem to remove the BINLSVC.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-04-2007
Art
 
Posts: n/a
Re: Remote Installation Service Fails After Win2003 SP2 Install

Did you do something to fix this, or find a work around. In the services
console, the remote service is set to automatic is stopped. If you try to
start you get the same 7023 error.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-04-2007
jdr.smith@virgin.net
 
Posts: n/a
Re: Remote Installation Service Fails After Win2003 SP2 Install

Me also...though only on my test server..(phew !)...should have read
all the readme.txt I guess... ;-)

Anyone found a solution to this yet ?....other than get to grips with
the new Windows Deployment Services....
Reply With Quote
  #5  
Old 05-04-2007
Ben
 
Posts: n/a
You don't have to totally get to grips with WDS, it still runs a backwards
compatible version of RIS. So although I have WDS installed, our clients
still get the old RIS setup screen.

Go to control panel > administrative tools. Where you will find 2 new icons,
Windows Deployment Services, & Windows Deployment Services Legacy (RIS). You
can control (start/stop, add images etc) WDS & RIS through these 2 consoles.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-05-2009
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
Re: Remote Installation Service Fails After Win2003 SP2 Install

I uninstalled SP2 and my RIS install started working again.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-05-2009
Meinolf Weber [MVP-DS]
 
Posts: n/a
Remote Installation Service Fails After Windws 2003 SP2 Install

Hello innuit12,

If you upgrade 2003 RIS server with SP2:
http://support.microsoft.com/kb/944350

http://technet.microsoft.com/en-us/l.../cc766320.aspx
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Technical Support > Computer Help > Windows Server > Windows Server Help
Tags: , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "Remote Installation Service Fails After Windws 2003 SP2 Install"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 2003 Service Pack 2 install fails zaz Windows Server Help 4 03-01-2012 08:49 AM
Remote Access Service Installation fails Gyani23 Networking & Security 6 18-01-2010 08:00 PM
2003 Server R2 - Network Connections Service fails after dcpromo MWave6@gmail.com Windows Server Help 13 08-10-2008 02:44 PM
Windows Server 2003 Service Pack 2 installation did not complete starki7 Windows Update 3 05-05-2007 12:14 PM
Slipstreamed Server 2003 SP1 install fails looking for AMDIDE.SYS S. Johnson Windows Server Help 5 29-06-2005 03:07 AM


All times are GMT +5.5. The time now is 11:56 AM.