Results 1 to 7 of 7

Thread: SigmaTel High Definition Audio CODEC

  1. #1
    Keith Guest

    SigmaTel High Definition Audio CODEC

    Ok as I am sure most people know at this stage that for some reason with
    Dell 9200 and XPS computers that are using the above audio card, has
    problems with the playback. It is slow to start and it freezes. I wanted to
    know is there going to be an update for the driver??


  2. #2
    Mick Guest

    RE: SigmaTel High Definition Audio CODEC

    Ask Dell, they made the computer!

  3. #3
    David A. Spicer Guest

    Re: SigmaTel High Definition Audio CODEC

    I'm running a 9300 here with no problems at all, same audio. I don't recall
    having to install Dell's driver, I think Windows Update installed the latest
    SIGMATEL driver. If not Dell has it up for download.

  4. #4
    chtaplin@hotmail.com Guest

    Re: SigmaTel High Definition Audio CODEC

    Hi,

    I've read with great interests what has been posted here as I am
    experiencing the same problems on my laptop (SONY VGN-FE41Z).

    Despite installing the latest driver downloaded form the Sony web site, I
    still get a "NO AUDIO DEVICE INSTALLED" message.

    Could anyone give me a hand please?

    Many thanks


  5. #5
    Alan Whitaker Guest

    Re: SigmaTel High Definition Audio CODEC

    I have the same problem on my Sony VGN-SZ4XWN. The only way I could get
    round the problem was in Device Manager in System in Control Panel. I found
    the uadio device and updated the driver the generic Micrsoft driver and got
    sound back again. I then received an update to the Sigma Tel High
    Definition Audio CODEC which was supposed to specifically address the
    problem of loss of sound on upgrading to Vista Ultimate, but alas still no
    sound so back to the generic driver.

  6. #6
    Guest

    Re: SigmaTel High Definition Audio CODEC

    You should have gotten either a Gateway DX420B or Gateway Gateway DX 430B
    instead, Just FYI.

    Kevin John Panzke (Proud Owner of a Gateway DX420B).

    P.S. No Problem's Here, Just FYI.

  7. #7
    seany Guest

    Re: SigmaTel High Definition Audio CODEC

    you have to completely remove any vestige of the old driver before
    reinstalling the audio driver when upgrading to Ultimate. There was a
    bulletin detailing this on (what used to be) the sigmatel site - Google is
    your friend.

Similar Threads

  1. SigmaTel High Definition Audio CODEC Problem vista
    By willywonka87 in forum Hardware Peripherals
    Replies: 3
    Last Post: 27-10-2010, 03:52 AM
  2. Problem with SigmaTel High Definition Audio Codec in Vista
    By Ximen in forum Hardware Peripherals
    Replies: 5
    Last Post: 22-03-2009, 04:25 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 14-03-2008, 01:43 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 11-07-2007, 10:52 PM
  5. Replies: 3
    Last Post: 27-04-2007, 06:29 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •