Results 1 to 7 of 7

Thread: FTP Problems With Windows Ultimate & Asus WL-500G Deluxe Router

  1. #1
    JohnV98 Guest

    FTP Problems With Windows Ultimate & Asus WL-500G Deluxe Router

    Could it be possible my router is not compatible using FTP with Vista? I have
    tried everything and exhausted all my options. I have tried Windows Explorer
    method, CuteFTP, FlashFXP, Bullet Proof FTP, Passive mode, active mode,
    checking and unchecking the boxes in the Internet Explorer. None of these
    methods seem to work. I just keep timing out of the FTP. This is what I got
    from CuteFTP:

    ERROR:> [2/19/2007 1:05:46 PM] Can't read from control socket. Socket
    error = #10060.
    ERROR:> [2/19/2007 1:05:46 PM] Failed to establish data socket.

    I know for a fact that when I use Windows XP, FTP works fine, my router
    works fine and I know that these FTP websites I'm trying to access work fine.
    However, when I do a direct connection to my modem Vista can access the FTP
    sites but when my PC is connected to the router it can't access the FTP sites
    and times out or gives some kind of data error. I have tried to port forward
    port 21 and every other port I can think of that needs data transfers. I have
    disabled all firewalls that are installed including Windows Firewall and the
    built in firewall in the router. Nothing seems to work. The only thing that I
    can think of is it's an incompatability problem with either Vista or my
    router the Asus WL-500G Deluxe. If anyone else has any options I'm willing to
    try it. Otherwise nothing only HTTP works and FTP does not work in Vista for
    me. I have no options left to try.


  2. #2
    tad Guest

    RE: FTP Problems With Windows Ultimate & Asus WL-500G Deluxe Router

    You can't use IE7 to access FTP site, you need to use windows explorer.

  3. #3
    Jane C Guest

    Re: FTP Problems With Windows Ultimate & Asus WL-500G Deluxe Router

    Do you have the latest firmware for your router? Any other connection
    problem, or just FTP issues?

  4. #4
    JohnV98 Guest

    RE: FTP Problems With Windows Ultimate & Asus WL-500G Deluxe Route

    Windows Explorer does not work. I have already tried this method as I have
    used the "Search Feature" and found other people saying to use Windows
    Explorer. Explorer does not work. It just times out. As for my router, it is
    updated to the latest firmware. I can not update it anymore. The only issue I
    have is with FTP, HTTP works fine. I can access webpages fine but when trying
    to access anything through FTP with FTP Clients, Firefox, etc... it just
    doesn't work. It times out and gives a data socket error in CuteFTP. No
    program I use will FTP properly regardless of my settings in my router or the
    type of program I use. I am using all the latest software, drivers, bios,
    firmware for my PC. At first I thought I did something wrong when I first
    installed Vista. So I ended up reinstalling a fresh install to see if it
    would fix my FTP problem. I am now on my fresh reinstall and it doesn't fix
    my FTP problem.

  5. #5
    John Allen Guest

    Re: FTP Problems With Windows Ultimate & Asus WL-500G Deluxe Route

    See if FileZilla works
    http://filezilla.sourceforge.net/

  6. #6
    Scott Guest

    Re: FTP Problems With Windows Ultimate & Asus WL-500G Deluxe Router


  7. #7
    blazzik Guest

    Re: FTP Problems With Windows Ultimate & Asus WL-500G Deluxe Router


    I have the same router and same problem. I also have other connectivity
    problems such as trillian dropping connection to aim and yahoo every few
    minutes and also streaming radio cuts out more than once a minute. I
    dual boot xp and everything works great. I've tried disabling ipv2,
    power management, still no go.

    Anyone figure this one out yet?


    --
    blazzik

Similar Threads

  1. Asus P8Z77-V DELUXE does not work under Windows 7
    By Cheeru in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 7
    Last Post: 04-05-2012, 05:59 AM
  2. Installation problems in Asus P8P67 deluxe AI suite
    By Javesh in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 5
    Last Post: 18-03-2011, 10:33 AM
  3. Connection issue with ASUS A8V-Deluxe & Windows 7
    By Gun-master in forum Hardware Peripherals
    Replies: 4
    Last Post: 14-10-2010, 02:24 PM
  4. Phenom II x4 955BE problems with ASUS M2N SLI Deluxe
    By Unequaled in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 5
    Last Post: 19-04-2010, 05:13 PM
  5. Asus M3N-HT Deluxe problems
    By Murena in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 3
    Last Post: 12-05-2009, 05:25 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •