Go Back   TechArena Community > Technical Support > Computer Help > Windows Vista > Vista Help
Become a Member!
Forgot your username/password?
Register Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Sponsored Links



Error 0x00000003 & 0x00000578 installing print driver

Vista Help


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 20-05-2009
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Error 0x00000003 & 0x00000578 installing print driver

Operating System = W2K8 Server Standard + SP1 and all updates (64-bit)

I recieve the following two errors when attempting to install a Microsoft inbox print driver: (attached)

Is there a solution?

Thank you,

- Tyler

Reply With Quote
  #2  
Old 20-05-2009
Alan Morris [MSFT]
 
Posts: n/a
Re: Error 0x00000003 & 0x00000578 installing print driver

This is just the x64 print driver? What is the driver name? I assume you
are installing the driver using the Print Management Console utility
included with the Print Server role.
Reply With Quote
  #3  
Old 20-05-2009
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Hi Allen - thanks for the quick response. Yes, the inbox x64 driver included with the OS & your assumption is correct; I am using the print mgmt. console included with the role. The driver is the last of the last. Scroll to the bottom of the list "Xerox" and then the bottom of that list... "Xerox WorkCentre Pro C3545 PS".

The driver does exist there and I'm installing via RDP @ the actual print server. Is it a permissions or UAC issue possibly?

Correct, only a driver install. No, I do not have any XEROX drivers installed on the system. I have attempted installing a multitude of drivers since posting earlier and am receiving the same issue across the board. I'm unable to install any drivers manually. The only way I've been able to get any installed has been to run an export from an existing print server and then import.
Reply With Quote
  #4  
Old 20-05-2009
Alan Morris [MSFT]
 
Posts: n/a
Re: Error 0x00000003 & 0x00000578 installing print driver

error 3 is path not found

I've installed this driver before without issue since we have the devices at
Microsoft.

Does the driver file exist under
\system32\driverstore\filerepository\prnxx001....\amd64?

Are you installing the driver from a path other than the local machine?
Reply With Quote
  #5  
Old 21-05-2009
Alan Morris [MSFT]
 
Posts: n/a
Re: Error 0x00000003 & 0x00000578 installing print driver

I don't have local access to most of the servers I help the MS IT department
with so the installs are in a TS session to the machine. UAC is enabled on
all the machines I deal with. I am prompted for elevation when launching
Print Management. Error 5 is access denied. You are only installing the
driver at this point, correct. Is there a driver from Xerox.com already
installed. I know they have one with the same name.


The install requires files from \filerepository\ntprint.inf......\amd64 as
well
Reply With Quote
  #6  
Old 21-05-2009
Alan Morris [MSFT]
 
Posts: n/a
Re: Error 0x00000003 & 0x00000578 installing print driver

this is very odd.

Take a look at setupapi.log , setuperr.log in \windows

if the file is too big rename the current one and install the driver again

I assume you currently have shared printers on this server and it's in use.
Reply With Quote
  #7  
Old 26-05-2009
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 3
Re: Error 0x00000003 & 0x00000578 installing print driver

No shared printers... printers are not in use. This is a dev box; we're trying to get ready to move to W2K8 from W2K3. The setupapi.log has the following information in it. "The location of the SetupAPI log file has been changed.
The new location is: D:\Windows\INF" The setuperr.log file is empty.
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Technical Support > Computer Help > Windows Vista > Vista Help
Tags: , , , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "Error 0x00000003 & 0x00000578 installing print driver"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error message "Failed to add driver. Operation could not be completed (error 0x00000578)." Francesca Windows Software 3 15-01-2014 09:37 AM
Error while installing driver on Windows 7 Fred Fruax Operating Systems 4 10-03-2011 01:46 AM
Error while installing sound driver in compaq Caesar Hardware Peripherals 3 05-01-2009 01:30 PM
Problem installing Lexmark x4650 - error 0x000006be, Print Spooler, Add Printer AndyW68 Vista Help 7 20-10-2008 09:25 PM
Error code 87 when installing remote print drivers... MadKovalchuk17 Windows Server Help 2 29-01-2008 08:22 PM


All times are GMT +5.5. The time now is 11:55 PM.