Go Back   TechArena Community > Technical Support > Computer Help > Windows Vista > Vista Hardware Devices
Become a Member!
Forgot your username/password?
Register Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Sponsored Links



NTatvrv01 Device Detected in Device Manager after installing Radeon X1950Pro drivers

Vista Hardware Devices


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 13-12-2006
Member
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 56
NTatvrv01 Device Detected in Device Manager after installing Radeon X1950Pro drivers

I ordered a new GPU. It is ATI Radeon X1950Pro. I purchased the card from local vendor for my desktop. It has Windows Vista 32bit. I downloaded catalyst_8-31-100_vista32_rtm drivers from the official website and installed the same. After checking in Device Manager I found that there is some unknown NTatvrv01 device appeared. There is no driver installed. It has a question mark on it. What does this device do. It appeared only after when the gpu drivers are added. Does living the same as it is will put some adverse effect on the same.

Reply With Quote
  #2  
Old 13-12-2006
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 154
This is a weird thing. I tried to search for that thing on web, but found nothing. Many users found that same thing appeared in Device Manager. I think there is no harm in using it. There is no issue for leaving it just like that. If you face any black screen issue or some video problem try to re-install the drivers. You can try to do that manually by choosing Update drivers and then providing the path of driver folder that you had downloaded.
Reply With Quote
  #3  
Old 14-12-2006
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 140
I had faced a similar kind of issue while using a Intel Motherboard. The board is Intel D925XCV. I cannot find any driver for unknown device which is listed. I tried Windows XP drivers and they worked in Vista. Somehow the unknown device is dis-appeared. I am having a similar gpu installed. Try to run your motherboard driver updates and then check back.
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Technical Support > Computer Help > Windows Vista > Vista Hardware Devices
Tags: , , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "NTatvrv01 Device Detected in Device Manager after installing Radeon X1950Pro drivers"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Device Manager showing High Definition Audio Device drivers Deshawn Windows Software 3 13-03-2012 05:36 AM
USB Audio Device error in Device Manager, newly purchased Headset not installing correctly xLeGenDx Hardware Peripherals 3 18-03-2010 12:04 PM
Zune hd 16 can't detected in device manager. ROSENDO33 Portable Devices 5 24-12-2009 04:43 AM
SATA hard drive not detected in bios or disk manager or Device Manager KAIRU26 Hardware Peripherals 4 22-10-2009 07:50 PM
So many monitors detected in Device Manager KANAN14 Monitor & Video Cards 3 17-10-2009 12:26 AM


All times are GMT +5.5. The time now is 09:42 AM.