Results 1 to 3 of 3

Thread: Creative SB Live! Value (WDM) Sound card not working on Windows Vista

  1. #1
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    74

    Creative SB Live! Value (WDM) Sound card not working on Windows Vista

    My system has Creative SB Live! Value (WDM) Sound card installed on my system. After upgrading to Windows Vista it stopped working. I installed Windows Vista RC1 on the same. I had wiped out Windows XP. I was having a disc with that card. When Vista was booted new hardware wizard appeared on the screen. It showed me a error that the hardware was not installed properly. It is the sound card. I need some help to find a proper driver for Vista only. Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    56
    I am too having the same issue. I visited the official support website where I found driver available only for Windows XP. Not drivers were listed for Windows Vista. The link that I found is below. Just check it. The first is for Windows XP x64. So this is a kind of clear indication that this device does not support Vista. And if your Vista is able to use XP drivers then there are chances of making this thing work. Try some Windows Update and check back.

    Creative SoundBlaster Live Driver

  3. #3
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    102
    I dropped out the idea of location drivers for this card. The best thing is I had dual boot my system. It is not at all worth to buy a new Vista disc which has this kind of driver problems. In Windows XP the drivers are installed automatically from the disc. It looks Creative is not interested in provided any kind of additional driver support for new edition of Windows.

Similar Threads

  1. No sound from Creative X-Fi Music sound card after restarting Windows 8
    By Jason Voorhees in forum Hardware Peripherals
    Replies: 2
    Last Post: 01-10-2012, 11:38 AM
  2. Replies: 4
    Last Post: 16-04-2011, 10:38 PM
  3. Creative SB0100 Sound Card on Win 7 & Vista
    By Bower in forum Hardware Peripherals
    Replies: 5
    Last Post: 04-07-2010, 01:08 AM
  4. Creative SoundBlaster 7.1 Audio Sound card not working
    By Julie Ghadawala in forum Hardware Peripherals
    Replies: 5
    Last Post: 27-01-2010, 11:26 AM
  5. Vista 64 & Creative Sound Blaster live
    By Rambo in forum Operating Systems
    Replies: 3
    Last Post: 23-02-2009, 10:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •