Go Back   TechArena Community > Technical Support > Computer Help > Windows Server > Small Business Server
Become a Member!
Forgot your username/password?
Register Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Sponsored Links



Cannot get IMAP to work

Small Business Server


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 14-07-2005
Member
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 38
Cannot get IMAP to work

I recently did a fresh install of SBS 2003 SP1 Premium with MS Exchange and OWA. There is yet no ISA installed on this server. Everything works fine including emals. But donít now why I am not able to get the connection using IMAP though I have set the service automatic and is running properly. Whenever I try connecting, this is what I get:

Configuration:
Account: mail.hillxxx.net
Server: mail.hillxxx.net
User name: gregghill
Protocol: IMAP
Port: 143
Secure(SSL): 0
Code: 800cccd1

There are no errors in Event Viewer. Any ideas on why IMAP fails? Please help.

Reply With Quote
  #2  
Old 15-07-2005
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 605
RE: Cannot get IMAP to work

Before we go for any core troubleshooting just ensure that the IMAP4 service is configured properly. You can recheck the configuration with the steps provided in this Microsoft KB: http://support.microsoft.com/kb/837368. if it is corect, just follow the steps provided below:
  • Open CMD prompt.
  • Type the following command and let me know the outcome: telnet localhost 143
  • Open Outlook Express.
  • Click Tools menu and click Accounts.
  • Click Add and click Mail.
  • Key in your name and click Next.
  • Key in your e-mail address and click Next (such as administrator@domain.local).
  • Choose IMAP from the list and key in your DC's FQDN (such as server.domain.local) for IMAP and SMTP servers.
  • Key in your user name and password (such as Administrator and its password).
  • Finish the wizard and click Close to close the Internet Accounts window.
  • Click Yes to retrieve folders.
Reply With Quote
  #3  
Old 14-07-2008
Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 1
Here's how to get IMAP on the iphone working with a self-signed SSL cert: http://io.yort.com/self-signed-imap-...rts-on-iphone/
Reply With Quote
  #4  
Old 30-08-2010
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1
Re: Cannot get IMAP to work

Make sure, the user's alias & the logon name is same!
Reply With Quote
  #5  
Old 10-01-2013
Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 136
Re: Cannot get IMAP to work

Yeah, thatís correct janos. But still if the problem persists then try out the following steps:

1. Open ESM.
2. Go to Servers/Servername.
3. Right click the Servername and click Properties.
4. Click Diagnostics Logging tab.
5. Choose IMAP4Svc from the services list.
6. In the right pane, change all items' Logging level to Maximum.
7. Click OK to save the change.
8. Restart IMAP4Svc and reproduce the problem.
9. Open Event Viewer and post all related logs here.
10. Undo the changes to Diagnostics Logging.

Let me know the results.
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Technical Support > Computer Help > Windows Server > Small Business Server
Tags: , , , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "Cannot get IMAP to work"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WM6 - Set Imap for Gmail Beothuk Portable Devices 3 03-08-2010 05:50 AM
push imap? Abenaki Windows Software 6 17-06-2010 10:25 AM
IMAP instead of POP Sheravat Windows Software 5 03-06-2010 06:57 AM
Email Pop Vs Imap SKREECH Windows Software 5 21-12-2009 08:11 AM
Imap vs pop3 Jamaima Windows Software 6 18-12-2009 11:33 AM


All times are GMT +5.5. The time now is 07:13 AM.