TechArena Community

TechArena Community (http://forums.techarena.in/)
-   Software Development (http://forums.techarena.in/software-development/)
-   -   Installing PHP Nuke (http://forums.techarena.in/software-development/1048137.htm)

Pyrotechnic 02-10-2008 05:43 PM

Installing PHP Nuke
 
Let me know if someone could explain as to create the tables in a MySQL database to run the Php Nuke.

Thank you!

CoModO 02-10-2008 05:44 PM

Look, there's no easier way to manage databases MySQL and PHP, which use an application that is called PhpMyAdmin

http://www.phpmyadmin.net/home_page/downloads.php

I hope this will make life rosy, anything, I'm Notify me for help ....

Pyrotechnic 02-10-2008 05:45 PM

Thanks comodo,

I am using PhpMyAdmin, but I need someone to walk me explain how you configure the database for Nuke using the PhpMyAdmin.

Not that either create or tables which create.
have a file that tells me that supposedly create tables, but I do not understand is configured as the DB.

If someone can explain this to me, I would be grateful.

Greetings!

CoModO 13-10-2008 07:26 PM

look, step by step, first you have your PHP, MySQL and your running, plus you have to have a server (either the Apache or Xitami, I myself use the latter so easy to configure). These will get you an server PhpMyAdmin communicate between your server and MySQL. Already in PhpMyAdmin, you have different options, so that you can configure in any language.

So you do not have any kind of problems, created from scratch every DB in PhpMyAdmin, and then you just plug them from your application in PHP.

I hope you will serve ...

If this is not what you needed, send a little more detailed information and so I can help with more precision ...

Pyrotechnic 03-11-2008 07:28 PM

Re: Installing PHP Nuke
 
Thank you very much for your help and your time.

The server and phpMyAdmin and got up and running.
My problem was always to create the tables in the DB time.

The file of the installation of PHP Nuke comes with a file containing all the tables necessary for the functioning Nuke but do not know how to load it in PhpMyAdmin because I do not see any way to import that file.
Supposedly its in the help file using Nuke installation of a command that would:

mysql nuke <nuke.sql

The DB is configured automatically, but not where or how to use this command.

Thanks again


All times are GMT +5.5. The time now is 01:43 PM.