Go Back   TechArena Community > Software > Operating Systems
Become a Member!
Forgot your username/password?
Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 28-09-2012
Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
unsure Windows 7 deployment odd problem

I`ve tried to make a custom install.wim file for deployment of Windows 7.
After some reading it turned out that best way is to use Windows AIK, imagex, and sysprep. (although, only sysprep and acronis true image, or any other backup and imaging software work just fine). I've made two .wim files with preinstalled software, one 32 and one 64 bit version of Windows 7 Ultimate. Ended up with around 10GB install.wim file wich contains both versions. With diskpart and bootsect created bootable 16GB flash drive. Now..... everithing works fine except that i have invisible entries on the screen where you have to choose which OS you want to install. You are able to select and install any of the two positions in the menu but you can't see wich one is 32 or 64 bit.
Any ideas how to fix this.
.... oh yes, sorry for my english
Reply With Quote
  #2  
Old 29-09-2012
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,728
Re: Windows 7 deployment odd problem

I think that you can deploy any valid .wim file with imagex. You are free to use the tool you want to deploy windows.

Example of use from Microsoft: http://msdn.microsoft.com/en-us/libr...d.1001%29.aspx
Reply With Quote
  #3  
Old 29-09-2012
Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 2
Re: Windows 7 deployment odd problem

Yes i know. But using imagex involves also WindowsPE, diskpart and typing long commands. Of course you can use some scripting (diskpart supports it) to automate part of the process but that's not the point.
Even though, thank you for the replay James.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-10-2012
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,273
Re: Windows 7 deployment odd problem

Well, can you try it with another go with the proper information supplied on this website - http://technet.microsoft.com/en-us/m.../hh241307.aspx
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Software > Operating Systems
Tags:



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "Windows 7 deployment odd problem"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows server 2008 deployment truhill Operating Systems 1 03-04-2011 12:41 AM
Windows 7 Unattend.xml not being used during deployment NProtector Operating Systems 6 10-08-2010 10:20 PM
Deployment not working on windows 7 machine Aadeshh Networking & Security 4 15-07-2010 11:14 AM
How to configure Windows Deployment Services Computer_Freak Tips & Tweaks 1 30-07-2009 08:21 PM
Windows Deployment Services does not start Dennis van Leur Windows Server Help 2 17-05-2007 04:13 PM


All times are GMT +5.5. The time now is 10:12 AM.