Results 1 to 5 of 5

Thread: Backtrack, 800x600 work fine from USB?

  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Posts
    451

    Backtrack, 800x600 work fine from USB?

    This is the difficulty. From a USB device worked perfectly, but after I installed a very low resolution.I has no idea why, especially since the works of USB.I have an nVidia card, not knowing exactly what model. Any help? I deleted Backtrack 4 and backtrack5 not be used at this time. Anyone knows how to get a normal screen? Ctrl + alt + keypad + / - works, But gives me an even lesser resolution (600 I think) what I can do.?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    761

    Re: Backtrack, 800x600 work fine from USB?

    Press CTRL + ALT + F1, to change the session.
    xorg-configure
    This will generate an xorg.conf file (with current drivers) in the root folder
    Editing the xorg.conf file:
    If you have problems with the refresh rate (which has an old CRT monitor), add in the "Monitor" this line "VertRefresh 70" (with quotes and monitor refresh rate support)
    To change resolution goto Section "Screen" in the subsection "Display" in default of your choice and put the first "800x600"
    After finishing the proofreading xorg.conf / usr/lib/X11/xorg.conf.d / and use the startx command and will have its fixed resolution
    Code:
    # xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
    #
    # This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
    # values from the debconf database.
    #
    # Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
    # (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
    #
    # This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
    # if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
    # package.
    #
    # If you have edited this file but would like it to be automatically updated
    # again, run the following command:
    #   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
    
    #
    # this xorg.conf is working for me (Voland666) on Ubuntu 7.04 Feisty Fawn with
    # xserver-xorg-video-intel_2.1.0-1ubuntu1_i386 xf86-video-intel-2.1.0 driver
    # Dell Latitude D630 - Intel X3100, AUOptronics 1440x900 local flat panel
    # Wacom CTF-420 Volito2 graphics tablet, Alps GlidePoint touchpad
    #
    
    Section "ServerFlags"
        Option        "DefaultServerLayout"    "ServerLayout0"
    EndSection
    
    Section "ServerLayout"
        Identifier    "ServerLayout0"
        Screen        "Screen0" 0 0
        InputDevice    "Keyboard0"
        InputDevice    "Mouse0"
    #    InputDevice    "Mouse1"    "SendCoreEvents"
        InputDevice    "Stylus0"     "SendCoreEvents"
    #    InputDevice    "Eraser0"     "SendCoreEvents"
        InputDevice    "Touchpad0"
    EndSection
    
    Section "Files"
    EndSection
    
    Section "Module"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        Identifier    "Keyboard0"
        Driver        "kbd"
        Option        "CoreKeyboard"
        Option        "XkbRules"    "xorg"
        Option        "XkbModel"    "pc105"
        Option        "XkbLayout"    "it"
        Option        "XkbOptions"    "lv3:ralt_switch"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        Identifier    "Mouse0"
        Driver        "mouse"
        Option        "CorePointer"
        Option        "Device"        "/dev/input/mice"
        Option        "Protocol"        "ImPS/2"
        Option        "ZAxisMapping"        "4 5"
        Option        "Emulate3Buttons"    "true"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        Identifier    "Touchpad0"
          Driver        "synaptics"
        Option        "SendCoreEvents"        "true"
        Option        "Device"                "/dev/psaux"
        Option        "Protocol"                "auto-dev"
        Option        "SHMConfig"             "on"
        Option        "HorizScrollDelta"        "10"
        Option        "VertScrollDelta"        "10"
    #    Option        "HorizTwoFingerScroll"    "true"
    #    Option        "VertTwoFingerScroll"    "true"
        Option        "LockedDrags"            "false"
        Option        "EdgeMotionUseAlways"    "true"
        Option        "EdgeMotionMinSpeed"       "10"
        Option        "EdgeMotionMaxSpeed"    "200"
        Option        "EmulateMidButtonTime"    "100"
        Option        "MinSpeed"                 "0.5"
         Option        "MaxSpeed"                 "1.0"
         Option        "AccelFactor"             "0.1"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        Identifier    "Stylus0"
        Driver        "wacom"
        Option        "Device"    "/dev/input/wacom"
        Option        "Type"        "stylus"
        Option        "USB"        "on"
        Option        "Suppress"    "6"
        Option        "Threshold"    "50"
        Option        "PressCurve"    "25,0,100,75"
        Option        "KeepShape"    "on"
        Option        "ForceDevice"    "ISDV4"        # Tablet PC ONLY
    EndSection
    #Section "InputDevice"
    #    Identifier    "Eraser0"
    #    Driver        "wacom"
    #    Option        "Device"    "/dev/input/wacom"
    #    Option        "Type"        "eraser"
    #    Option        "USB"         "on"
    #    Option        "ForceDevice"    "ISDV4"        # Tablet PC ONLY
    #EndSection
    #Section "InputDevice"
    #    Identifier    "Mouse1"
    #    Driver        "wacom"
    #    Option        "Device"    "/dev/input/wacom"
    #    Option        "Type"        "cursor"
    #    Option        "Mode"        "relative"
    #    Option        "USB"        "on"
    #    Option        "ForceDevice"    "ISDV4"        # Tablet PC ONLY
    #EndSection
    #Section "InputDevice"
    #    Identifier    "Tablet0"
    #    Driver        "wacom"
    #    Option        "Device"    "/dev/input/wacom"
    #    Option        "Type"        "pad"
    #    Option        "ButtonsOnly"    "on"
    #    Option        "Button9"    "2"
    #    Option        "Button10"    "3"
    #    Option        "USB"        "on"
    #    Option        "ForceDevice"    "ISDV4"        # Tablet PC ONLY
    #EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier    "Device0"
        Driver        "intel"
        BusID        "PCI:0:2:0"
    #    Option         "AccelMethod"         "EXA"
    #    Option         "MonitorLayout"     "LFP,NONE"
        # "<PIPEA>,<PIPEB>" e.g.: "CRT+DFP,LFP"
        # CRT, LFP, DFP, TV, CRT2, LFP2, DFP2, TV2, NONE
    EndSection
    
    Section "Monitor"
        Identifier    "Monitor0"
        VendorName    "AU Optronics"
        ModelName    "B141PW01"
    #    DisplaySize    305 190
        VertRefresh    70
        Option        "DPMS"
        Gamma        0.75 0.65 0.60     #see also /etc/X11/Xsession.d/95x11-xgamma
    EndSection
    
    Section "Screen"
        Identifier        "Screen0"
        Device            "Device0"
        Monitor            "Monitor0"
        DefaultDepth    24
        SubSection "Display"
            Depth        1
            Modes        "1024x768" "800x600" "640x480"
        EndSubSection
        SubSection "Display"
            Depth        4
            Modes         "1024x768" "800x600" "640x480"
        EndSubSection
        SubSection "Display"
            Depth        8
            Modes        "1024x768" "800x600" "640x480"
        EndSubSection
        SubSection "Display"
            Depth        15
            Modes        "1024x768" "800x600" "640x480"
        EndSubSection
        SubSection "Display"
            Depth        16
            Modes        "1024x768" "800x600" "640x480"
        EndSubSection
        SubSection "Display"
            Depth        24
            Modes        "1024x768" "800x600" "640x480"
        EndSubSection
    EndSection

  3. #3
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    972

    Re: Backtrack, 800x600 work fine from USB?

    I had the same problem as you with a new installation. Only gave me two options that were nowhere near my current screen resolution.

    Try this if the Nvidia-Settings is giving you a "run nvidia-xconfig as root" message.

    Code:
    #open a terminal
    #type in the following
    add-apt-repository ppa:ubuntu-s-swat/x-updates
    #it may give you a message about needing python-software-properties
    #if it does just type in "apt-get install python-software-properties"
    #Next, type in the following
    apt-get update && apt-get install nvidia-current nvidia-current-modaliases nvidia-settings
    
    #after those install REBOOT
    #while you're still in text mode and haven't started X yet type in the
    #following
    nvidia-xconfig
    Code:
    #now REBOOT
    #after you reboot and startx, you should be able to access the
    #nvidia-settings and make all the necessary adjustments
    #hope this helped

  4. #4
    Join Date
    May 2008
    Posts
    681

    Re: Backtrack, 800x600 work fine from USB?

    Code:
    ##I had the same problem with a fresh install. This was the way that I worked around 
    ##it. Open up a terminal and type the following....
    add-apt-repository ppa:ubuntu-x-swat/x-updates
    ##it may prompt you to install a python program. do so if it does.
    ##after you have added the repo, type in the following
    apt-get update && apt-get install nvidia-current nvidia-current-modaliases nvidia-settings
    ##once those have downloaded and installed, REBOOT
    ##after you have rebooted and are still in the command line before you run 'startx'
    ##type in the following...
    nvidia-xconfig
    Code:
    ##it will tell you that there is not one currently and that it has saved a new one
    ##REBOOT again. Once you are done with this it should boot up in the appropriate
    ##resolution, but if not, you should now be able to change it to whatever you like.
    ##hope this helped

  5. #5
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    794

    Re: Backtrack, 800x600 work fine from USB?

    I have the similar difficulty like this, I had a high-quality declaration, delightful in the live cd was 1600 * 900 and when I install the gnome Backtack 5 resolution 800 * 600 and monitor cannot find unknown the NVIDIA control panel . I do not be familiar with what to do to fix the resolution. Further instruction and fix needed please let me know if you got any tutorial for this problem.post here as soon as you find any solution.

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 05-10-2013, 06:22 PM
  2. Will evga Geforce GTX 570 work for fine for Diablo III
    By Pette D Champ in forum Video Games
    Replies: 6
    Last Post: 20-03-2012, 03:46 PM
  3. JVC GRHD1 work fine on vista but not pick up in windows 7
    By Gaia in forum Hardware Peripherals
    Replies: 5
    Last Post: 11-12-2010, 06:40 PM
  4. VIRUSfighter Server does not work fine in Windows 7
    By jhon in forum Operating Systems
    Replies: 5
    Last Post: 04-03-2010, 11:38 PM
  5. Can Eschelbacher Enterprises WebEditor work fine in Windows 7
    By Savannah87 in forum Operating Systems
    Replies: 5
    Last Post: 13-02-2010, 12:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •