Go Back   TechArena Community > Hardware > Official Kingston Forum
Become a Member!
Forgot your username/password?
Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Sponsored Links



Kingston KHX1600C9D3K2/8GX RAM issue

Official Kingston Forum


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 29-07-2014
Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 17
Kingston KHX1600C9D3K2/8GX RAM issue
  

I have recently purchased a new Kingston HyperX DDR3 RAM module. After checking the box package it says that it is a Kingston KHX1600C9D3K2/8GX 8GB memory kit. But when I checked in HW info then one module of the RAM was showing as PC-10600 and the other was showing as PC-12800. One of the RAM is 667Mhz and other is 800Mhz. Can anyone explain whether I have been duped or is this the right memory module that I should get in the memory kit? Thank you

Reply With Quote
  #2  
Old 30-07-2014
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,206
Re: Kingston KHX1600C9D3K2/8GX RAM issue

Normally, the packaged memory together always comes in identical modules. Can you see on the memory label, both on the KHX part nuber and an additional part number starting with 99 will always matc on both memory modules. It could be also possible that the hardware information tool that you are using is showing the information not correctl from the memory modules considering it saw one as 667mhz module and the other one as the 800mhz memory module.
Reply With Quote
  #3  
Old 31-07-2014
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,196
Re: Kingston KHX1600C9D3K2/8GX RAM issue

I have read from somewhere that the HyperX memory is required to be run on timings that need to be set up to achieve its proper specifications. If it is not run on the same timings then it will run on JEDEC standard specification and you will get the default 667mhz CL9 or 800mhz CL11. Incase you are not able to find the same match on the memory modules then you should try to take them back to the place where you have bought it since they might not be a valid memory kit.
__________________
Windows 7 Review
Reply With Quote
  #4  
Old 01-08-2014
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 804
Re: Kingston KHX1600C9D3K2/8GX RAM issue

Can you try to check on each RAM stick in the SPD tab of CPU-Z software, which is located in the upper hand corner there is a selection for slot #, just check each RAM stick that you can confirm the model # of the stick in the part number window. You can also try to check the max bandwidth window on each, which will show the default boot from the SPD that the stick can boot to natively. It might be also possible that 1 stick might be older if they changed the max default for the model from 667mhz or 800mhz.
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Hardware > Official Kingston Forum
Tags: , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "Kingston KHX1600C9D3K2/8GX RAM issue"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
bootloop issue with Kingston HyperX RAM Firer Official Kingston Forum 3 25-07-2014 11:50 AM
Kingston Hyperx Blu memory with Asus M5A97 issue Harbira Official Kingston Forum 7 19-06-2013 05:00 PM
DP35DP: memory issue; DVD issue; Lan issue. Rivan Motherboard Processor & RAM 5 29-06-2010 12:50 AM
Privacy zone issue on Kingston Susquehannock Portable Devices 6 16-06-2010 12:31 AM
Hardware issue or User Interface Issue HP Photosmart Plus B209a m Maadhav Portable Devices 4 03-04-2010 06:03 AM


All times are GMT +5.5. The time now is 04:57 PM.