Go Back   TechArena Community > Hardware > Official GIGABYTE Motherboard Forum
Become a Member!
Forgot your username/password?
Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Sponsored Links



Gigabyte GA-970A-DS3 wont post

Official GIGABYTE Motherboard Forum


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 14-10-2014
Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 4
Gigabyte GA-970A-DS3 wont post
  

I am running Amd Fx-8320 on my Gigabyte GA-970A-DS3 board along with 8GB RAM and GTX 780 video card. I also have a 750W power supply installed in my system. Recently I got my computer repaired because of some overheating problem and after 2 months of usage it has started giving me issues. Everything was working fine last night, but today in the morning when I booted my computer then it will not go past the motherboard splash screen at all. It seems that my pc wont post and I dont even get any beep codes or any error messages. Can anyone tell me what is wrong with my computer? Thanks

Reply With Quote
  #2  
Old 15-10-2014
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,206
Re: Gigabyte GA-970A-DS3 wont post

Can you check whether your the 4 pin cable is not disconnected or so. I am assuming that if the pc didnt move at all then it is not possible for the cable to simply jump out of its socket. You can try to use some electrical tape to connect the 2 plastic sections together and see that it doesnt come out again. The Power Supply that you are using and motherboard should be able to clip in on the 4 port, can you also confirm whether the clip is not broken?
Reply With Quote
  #3  
Old 16-10-2014
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,427
Re: Gigabyte GA-970A-DS3 wont post

Does the problem happens randomly or continuously? What I mean to ask is that if sometimes your computer boots and sometimes the fans dont even move or something? Can you try to use one stick on RAM at a time and see if your computer boots normally. Also try to disconnect all peripherals and restart your computer. Try to remove the power and remove the bios battery as well and reset the CMOS and after that put the battery back in and power back the computer.
Reply With Quote
  #4  
Old 17-10-2014
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 918
Re: Gigabyte GA-970A-DS3 wont post

There might be some kind of inconsistency of voltage to your processor. I have read that your gigabyte board is a low end AMD 970 chipset mobo which doesnt support Amd Fx-8320 black edition processor if you own it. You wont find any heatsink on the VRM on this mobo and there is also no fan cooling VRM modules. So because of using such unsupported CPU might have damaged the motherboard and hence you are facing such issues.
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Hardware > Official GIGABYTE Motherboard Forum
Tags: , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "Gigabyte GA-970A-DS3 wont post"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD FX 8350 supported on Gigabyte GA-970A-DS3 Asaph Official GIGABYTE Motherboard Forum 3 21-06-2013 11:12 AM
iCharger wont work on MSI 970A-G45 with Windows 7 64bit Mitchell-Y Hardware Peripherals 4 07-06-2012 10:06 AM
Gigabyte 970A-UD3 not able to use DDR3 Ram at 1600 MHz Rocky BaLLi Motherboard Processor & RAM 4 21-03-2012 03:25 AM
Why Gigabyte GA-970A-UD3 is freezing randomly? Super-Man Motherboard Processor & RAM 8 19-12-2011 11:13 AM
Incorrect voltage on Gigabyte GA-970A-UD3 -Deven- Motherboard Processor & RAM 5 23-08-2011 10:32 PM


All times are GMT +5.5. The time now is 01:03 PM.