Go Back   TechArena Community > Hardware > Official GIGABYTE Motherboard Forum
Become a Member!
Forgot your username/password?
Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Sponsored Links



Gigabyte GA-78LMT-USB3 audio problem

Official GIGABYTE Motherboard Forum


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 26-08-2014
Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 12
Gigabyte GA-78LMT-USB3 audio problem
  

I am using the Gigabyte GA-78LMT-USB3 motherboard with the AMD FX processor. The issue with this board I am facing is that there is only one sided audio I am hearing from the front panel as well as the back of this motherboard. I have reinstalled the VIA codec already on this board. Before this, I was using Windows 7 but now have upgraded to Windows 8. If anyone knows how to solve this problem it would be appreciated. Thank you.

Reply With Quote
  #2  
Old 27-08-2014
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,427
Re: Gigabyte GA-78LMT-USB3 audio problem

Can you please specify in details what do you really mean by saying that you are getting one sided audio only? Are you trying to say that when you connect either your headphone or speaker then you are getting sound from only 1 earphone or 1 speaker respectively, instead from both side? Or are you trying to say that you are able to get only mono audio, which means that both speakers play the same exact thing or something else?
Reply With Quote
  #3  
Old 28-08-2014
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 804
Re: Gigabyte GA-78LMT-USB3 audio problem

There might be some changes in the settings that you might have done. So, you will first need to check your audio device manager or the application turner it came with. I dont know if it is a board problem unless if it is a pretty old motherboard. It might be a problem with the connector as well, so can you try to verify whether the sound is coming out of the back on the mobo? Anyways, what is the speaker or headphones model you are using on your computer?
Reply With Quote
  #4  
Old 30-08-2014
Member
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,170
Re: Gigabyte GA-78LMT-USB3 audio problem

I am guessing that it is a driver problem. Can you check whether you got the VIA sound chip and if yes then you need VIA drivers. But if you are having RealTek sound chip on your motherboard then you will have to install the RealTek drivers. As per the specs of the Gigabyte motherboard that you have, there is 2 models that have different audio chips, that is, one has RealTek and other model has VIA. So, try to install both drivers one at a time and see if it works.
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Hardware > Official GIGABYTE Motherboard Forum
Tags: , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "Gigabyte GA-78LMT-USB3 audio problem"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EasyTune 6 Error on Gigabyte GA-78LMT-S2P Priceles Official GIGABYTE Motherboard Forum 3 13-03-2014 11:17 AM
GA-78LMT-USB3 and FX-8350 compatibility minajoh Official GIGABYTE Motherboard Forum 3 24-12-2013 10:35 AM
Corsair Vengeance RAM not compatible with Gigabyte GA-78LMT-USB3 motherboard Anathakrishnan Official GIGABYTE Motherboard Forum 3 05-08-2013 12:05 PM
Does Gigabyte GA-E350N-USB3 support bitstream of HD Audio Chachhi Motherboard Processor & RAM 2 05-12-2011 11:26 PM
Audio problem with the Gigabyte GA-EP41T-USB3 motherboard Bella Motherboard Processor & RAM 5 21-04-2010 05:15 AM


All times are GMT +5.5. The time now is 05:22 AM.