Go Back   TechArena Community > Hardware > Official GIGABYTE Motherboard Forum
Become a Member!
Forgot your username/password?
Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Sponsored Links



Gigabyte GA-H61M-DS2 problem with ddr5 cards

Official GIGABYTE Motherboard Forum


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 31-07-2014
Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9
Gigabyte GA-H61M-DS2 problem with ddr5 cards
  

I am having a Gigabyte GA-H61M-DS2 and recently I bought HD 6000 series graphics card that comes with the feature of DDR5. When I plug it in my pc then I have noticed that it is not working but when I use my old DDR3 graphics card then it is working fine without any issues. I am using Antec VP600P power supply in my system which is working fine. But I dont know why the DDR5 graphics card is only not working? Any ideas how to solve this issue? Thank you in advance.

Reply With Quote
  #2  
Old 01-08-2014
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,196
Re: Gigabyte GA-H61M-DS2 problem with ddr5 cards

Can you specify in details how the graphis card is not running? Like for example if you install the graphics card then you do not get any signal at all or what? It might be possible that it is not getting enough power? Have you tried to connect the 6pin adapter from the PSU in your video card? After doing all this, can you tell us whether the fan of the card is spinning or not? If it is not spinning then surely there might be some problems with the video card and you will need to replace it asap.
__________________
Windows 7 Review
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2014
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 804
Re: Gigabyte GA-H61M-DS2 problem with ddr5 cards

Have you tried to clear the CMOS and checked if that worked? To do that simply take the CMOS battery inserted on the motherboard for 5 minutes and then re-insert it back to its place and boot the pc. If this doesnt work then check if there is any BIOS update available for the graphics card compatibility. You can get the bios update easily on the manufacturers website. After the bios update, most of the compatibility issues with the hardware get easily resolved, so try it first.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-08-2014
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 918
Re: Gigabyte GA-H61M-DS2 problem with ddr5 cards

The Gigabyte motherboard that you have has onboard graphics, so that might be conflicting with the graphics card when you insert it. To resolve this issue, you need to first take out the card and then boot your pc to BIOS and check for options to disable the onboard graphics. After that try to plug your graphics card and then boot the pc to check if it works. If still this doesnt work, then check the video card on other compatible computer and see if it is working, if not then you have got yourself a bad graphics card.
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Hardware > Official GIGABYTE Motherboard Forum
Tags: , , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "Gigabyte GA-H61M-DS2 problem with ddr5 cards"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ram installation problem in gigabyte H61M-D2H VinodKKumar Official GIGABYTE Motherboard Forum 7 11-03-2013 11:13 AM
How to fix bios checksum error on Gigabyte GA-H61M-USB3-B3 Zerma Motherboard Processor & RAM 4 26-05-2012 06:01 PM
My GIGABYTE GA-H61M-S2-B3 Motherboard is unable to connect to Ethernet Muskil Motherboard Processor & RAM 4 08-02-2012 10:41 PM
Gigabyte GA-H61M-USB3-B3: PC restarts again after starting Windows 7 Camdra Motherboard Processor & RAM 5 08-07-2011 10:13 PM


All times are GMT +5.5. The time now is 10:20 AM.