Results 1 to 5 of 5

Thread: Getting Error: HTTP Server returned error 501 in Avast ver. 4.8 Home edition

  1. #1
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    33

    Getting Error: HTTP Server returned error 501 in Avast ver. 4.8 Home edition

    In my computer I am using Avast ver. 4.8 Home edition and in my system use to update automatically but from last some days it has stopped updating automatically. I have checked all the setting and all the settings are ok. Now please tell me what should I do solve this issue?

  2. #2
    Join Date
    May 2011
    Posts
    319

    Re: Getting Error: HTTP Server returned error 501 in Avast ver. 4.8 Home edition

    I think you are facing this problem because servers.def file is missing from your system and that is the main reason why you are facing this problem. First you should open the my computer in your computer and after opening the my computer you have to go to the c Drive and in the C drive you have to click on the program files folder and then you have to open the alwil software folder and then go to the Avast 4 folder and afetr going in to the Avast 4 folder you have to click on the open the setup folder and then you have to check whether servers.def file is there or not.

    If servers.def file is not there then you have to download the file from the internet and then copy it at the same place and then check whether it makes any difference or not. I hope this solution will be helpful for you.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    294

    Re: Getting Error: HTTP Server returned error 501 in Avast ver. 4.8 Home edition

    If you want to download the servers.def file in your computer then you have to first visit the official site of the avast antivirus and then you have to download the servers.def from there and then copy in the setup folder of the Avast and after doing that your problem will get solved.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    33

    Re: Getting Error: HTTP Server returned error 501 in Avast ver. 4.8 Home edition

    I have checked for the servers.def file in the setup folder and that file was not there. Now after that I have downloaded the servers.def file from the internet and then I have copy that file in the setup folder and after doing that also I was facing the same problem. Is there anything wrong with the Avast or something else is causing this problem.

    Any help will be appreciated.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    446

    Re: Getting Error: HTTP Server returned error 501 in Avast ver. 4.8 Home edition

    Well according to me you should open the avast and then you have to open the settings and after opening the setting you have to press the proxy button and then you have to select Direct connection and after that you have to click on ok and then restart the Avst. I hope after trying this solution your problem will get solved.

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 12-09-2011, 10:50 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 17-12-2010, 05:47 AM
  3. HTTP Error 500.19 - Internal Server Error
    By Bruce in forum Vista Help
    Replies: 5
    Last Post: 20-03-2010, 04:31 AM
  4. The remote server returned an error: (400) Bad Request
    By Drewski in forum Software Development
    Replies: 3
    Last Post: 15-05-2009, 09:38 PM
  5. HTTP Error 403 error on WSUS Server access
    By Lima Jaric in forum Server Update Service
    Replies: 2
    Last Post: 30-01-2007, 03:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •