Go Back   TechArena Community > Technology > Networking & Security
Become a Member!
Forgot your username/password?
Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-06-2011
Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 53
Got a ?Open With? Virus in my system

I know you haven?t heard of such kind of problems In the system well the thing is that in my system I have a unique problem known as open with problem. Whenever I am trying to open any programs or applications in my system then installed if getting directly opened up it shows me the open with prompt and then it gives me a list of programs from there to select. So I have to select it from there and then it gets opened up I am quite sure that there is a presence of viruses and malwares in the system so I have to better be sure of that. So what do you all think what can be the issue here can you all please suggest me something on this issue.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-06-2011
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 886
Re: Got a ?Open With? Virus in my system

Well does not sound to me as one but what I would like to advise you is that just try a simple solutions for this problem so what you have to do is just start up the windows and when the windows logo appears at that time just appear F8, now while you after you have pressed it just select the Last Known Configuration and that will give you the fix for your problem so that?s what I think would be the perfect suggestion from my side. So I hope my advice is pretty clear for all of you.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-06-2011
Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 53
Re: Got a ?Open With? Virus in my system

Yes I did try my luck with the suggestion that you have given here but unfortunately that did not try out to be the ideal solution for me in this situation I cannot understand the reason behind it so that?s a pretty bad impression for all of you, I mean your solutions do work out normally but hear it is really not helping me out here so other solutions that you can try it out for me then please do let me know about it as soon as possible I am really waiting for the solutions from you all.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-06-2011
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,113
Re: Got a ?Open With? Virus in my system

That?s quite unfortunate that it did not help you at all with the cause. Ok I have one more solution for you in this case the thing is that try opening up the registry editor , now navigate to the following location that I have given here below
HKEY_CLASSES_ROOT \exefile\shell\open\command
You will get the default value, just delete the default value and then add "%1"%*. Now after having done that again navigate to the following location HKEY_CLASSES_ROOT\exe, just go to the right pane and select the default value as exe.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-06-2011
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,174
Re: Got a ?Open With? Virus in my system

Is it happening with only program or all the programs see if it si happening with one program or some two programs then the situation is quite ok, if still the problem is existing with all the programs present then there is some serious issue may be a autorun.inf virus so for that just run spybot program that will be the ideal solution for you in this situation it will surely give you some relief from this kind of problem. So just try and work on the solutions that have been given here and I am sure it will help you out.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-06-2011
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 908
Re: Got a ?Open With? Virus in my system

Ok in this case I will advise you to look out for the malware bytes program. This is the best program that I have come across such strange situation does happen if there is some presence of malware in the system and if you happen to come across them then make sure that you delete them as soon as possible so that?s what I think would be the ideal solution for you so work on it and let me know if the complete scan of the system with the malwarebytes did help you or not in solving out the issue, so I hope you have got the necessary suggestion on the topic.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-06-2011
Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 53
Re: Got a ?Open With? Virus in my system

Thanks for the necessary solution that you have given here well I will try and look out for the solution in the internet and I am sure that it will work for me so thanks for letting em know about it. the 3rd solution is sounding out to be very good for me so lets hope that it works out good for me. I will start with the procedure as soon as possible so lets hope for the best and i am hoping that it will solve out the issue for me so thanks a lot everyone.
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Technology > Networking & Security
Tags: , , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "Got a ?Open With? Virus in my system"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to open the program even after cleaning up the virus with Malwarebytes CheeCha Networking & Security 7 22-02-2012 01:03 PM
System infected with System Check Virus OhYeah AntiVirus Software 5 01-02-2012 04:47 PM
unable to open port due to virus attack Garonman Networking & Security 3 03-11-2010 06:46 PM
Virus blocking me to open avast and spybot NITESHIN Networking & Security 3 16-03-2009 05:27 PM


All times are GMT +5.5. The time now is 10:36 PM.