Go Back   TechArena Community > Hardware > Motherboard Processor & RAM
Become a Member!
Forgot your username/password?
Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 10-07-2011
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 219
64 bit Windows XP SP2 audio drivers not working Gigabyte GA-X58A-UD7

I have got Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev 2) Motherboard installed in my desktop computer which is running 64-bit Windows XP Service Pack 2 Operating System. I am finding it difficult to load the audio drivers for my Motherboard. I tried installing the drivers many times but nothing seems to be helping me install the following drivers in my system. Still I am getting the yellow question marks in the Windows device manager. Can someone tell me what the issue is?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-07-2011
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 325
Re: 64 bit Windows XP SP2 audio drivers not working Gigabyte GA-X58A-UD7

You might not be using the right drivers CD to install the audio drivers for your Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev 2) Motherboard. The original drivers CD which came along with Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev 2) Motherboard should be used to install the necessary audio drivers in your Windows XP Service Pack 2 running computer system. Insert the original CD in your CD / DVD-ROM and run the following in your computer. Usually, the CD will automatically launch and begin installing all necessary drivers for your mother.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-07-2011
Members
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 114
Re: 64 bit Windows XP SP2 audio drivers not working Gigabyte GA-X58A-UD7

I recommend you visit the official website of Gigabyte and find the driver in particular you are looking for Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev 2) Motherboard. Search the official website and visit it. Once you have entered the site, click Drivers and Downloads link and search for the Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev 2) Motherboard. in the search box. This lists all the drivers you need for your motherboard. Download and install the drivers on your system.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-07-2011
Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 917
Re: 64 bit Windows XP SP2 audio drivers not working Gigabyte GA-X58A-UD7

You should go to the device manager and then scroll down and look for the audio device. You will find it to be having a yellow exclamation mark which indicates that the drivers are not installed in your system. So I will recommend you to uninstall the device form your system by right clicking the audio device and selecting Uninstall. Restart your computer. On restart, the system will automatically search for the changed settings and will search for the drivers.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-07-2011
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 675
Re: 64 bit Windows XP SP2 audio drivers not working Gigabyte GA-X58A-UD7

According to me there is some issue with the Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev 2) Motherboard which you are using in your computer system and it needs some checking from a specialist. Contact any computer store in your nearby area and ask the specialist of the store to have a look in your Motherboard and the issues you are facing in your system. they will be able to show you the perfect solution to solve your query.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-07-2011
Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,260
Re: 64 bit Windows XP SP2 audio drivers not working Gigabyte GA-X58A-UD7

Hey guys, I also faced this issue with my the Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev 2) Motherboard. And luckily I found a work around for the same. I actually took help from my friend who is pretty good with computers. He suggested me to reinstall the Video drivers of my computer system and then try to install the audio drivers. Luckily the solution did the trick for me in solving my similar issue. So, I will also recommend you to do the same, as I strongly feel that it is worth trying.
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Hardware > Motherboard Processor & RAM
Tags: , , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "64 bit Windows XP SP2 audio drivers not working Gigabyte GA-X58A-UD7"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BSOD on Gigabyte GA-X58A-UD3R when ATI drivers installed Oorja Motherboard Processor & RAM 4 09-02-2012 05:19 PM
Getting Crackling Audio in gigabyte ga-x58a-ud3r rev 2.0 Lokhande Motherboard Processor & RAM 5 08-07-2011 10:12 PM
Audio not working on gigabyte x58a ud3r motherboard T-User5 Motherboard Processor & RAM 5 12-01-2011 11:13 PM
Apple MAC pro is not working with Gigabyte GA-X58A UD7 motherboard Keval-B Portable Devices 4 12-01-2011 07:35 PM


All times are GMT +5.5. The time now is 11:16 PM.