Go Back   TechArena Community > Hardware > Motherboard Processor & RAM
Become a Member!
Forgot your username/password?
Register Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Sponsored Links



Problem with Asus A8NE-FM board

Motherboard Processor & RAM


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 24-03-2009
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 371
Problem with Asus A8NE-FM board
  

hi,
My system:
OS Microsoft Windows XP Home Edition
OS Service Pack Service Pack 2
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Motherboard:
CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 2000 MHz (10 x 200) 3800 +
Motherboard Name Asus A8NE-FM
RAM 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
BIOS Type Award (06/06/06)
Ports (COM & LPT) Communications port (COM1)
Ports (COM & LPT) Printer Port (LPT1)

Display :
Graphics Card ATI RV530 Pro
3D Accelerator ATI RV530 Pro

Multimedia:
Sound Card nVIDIA MCP04 - Audio Codec Interface

Hard Drive ST3160812AS (149 GB, IDE)

the problem is every time when i start computer after booting the screen get black and there is a beep from the Bios(motherboard).1 times long 2 short times. then i on power switch about 10 times the and turn off the PC so that then" Sometime normal starts. WinXP will run correctly, without error if it is started. I have my Bios viewed the error codes, The beep means "Faulty system board" but I have not seen how I could solve this problem. Any help will be extremely appreciated.

Reply With Quote
  #2  
Old 24-03-2009
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1,405
Re: Problem with Asus A8NE-FM board

When a computer is turned on, it goes through what is called a POST (power-on self test) routine. This is a short diagnostic procedure incorporated into the boot sequence by the BIOS manufacture for troubleshooting purposes.

Many times when there is an error in your boot sequence you will receive an on-screen error message. This error was printed by the video card. But, in some cases, the error is detected early in the boot process and the error cannot be received by the video card. The problem may even be caused by the video card or the monitor.
Reply With Quote
  #3  
Old 24-03-2009
Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,179
Re: Problem with Asus A8NE-FM board

Quote:
the problem is every time when i start computer after booting the screen get black and there is a beep from the Bios(motherboard).1 times long 2 short times. then i on power switch about 10 times the and turn off the PC so that then" Sometime normal starts. WinXP will run correctly, without error if it is started. I have my Bios viewed the error codes, The beep means "Faulty system board" but I have not seen how I could solve this problem. Any help will be extremely appreciated.
one long, two short means DMA page register test failed (POST 18)
Reply With Quote
  #4  
Old 24-03-2009
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 685
Re: Problem with Asus A8NE-FM board

hi,
i would take out all but one stick of memory and try each stick individually and memtest all the modules.

Sounds to be like a possible ram issue.
Reply With Quote
  #5  
Old 30-04-2009
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2
Re: Problem with Asus A8NE-FM board

I have almost the same problem:

PC does start with one long beep, two shorts and NO VIDEO SIGNAL appears on my monitor. Starting up windows xp completes, because I can hear the windows sound after some time.
I removed all memory blocks and put only one in either slot 1 or slot 2, but no result !
One extra problem was that when i put a memory block in the dimm slot 3 , it start BURNING at one site of the module ..... (no oter RAM units have been placed at that moment!) I returned to one ram module in SLOT 2 (the burning module was not working anymore) and the PC did the same as above , NO VIDEOSIGNAL but starting WINDOWS and ,i think, complete! remember that i have no videosignal so I am not sure!
Changed the videcard , no result
Any further suggestions would be very helpfull, I can not find any ansewrs on this, although I read many times about the starting with NO VIDEO problem, which seems to be typically for this MOTHERBOARD.
Do I have to replace this board ? and what will be a good alternative ?


KIND regards and many thanks

Ben
Reply With Quote
  #6  
Old 30-04-2009
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1
Re: Problem with Asus A8NE-FM board

Since one week I have the same problem.
I change Ram and Videocard but I have not positive result.
You?
Reply With Quote
  #7  
Old 01-05-2009
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2
Re: Problem with Asus A8NE-FM board

No : ram exchange and videocard did not help with me either . Both changes --- no solution.

The strange thing is that this PC ran perfect for more than two years. !!
This really suddenly happened without any pre-fault or else

Lookin around on the Internet, I see on many places the same problem now, but never a solution which was common for this problem and that really helped.
Many times you see the message to fully switch off the PC both with switch and removing power cord, leave it for some time ( to discharge all capacitors on the board completely) = e.g. cold start and that then when starting the PC starts up normal and runs normal......not with me so far !

Seems really be a common problem of this board
I think I have to buy a new computer

Regards

Ben
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Hardware > Motherboard Processor & RAM
Tags: , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "Problem with Asus A8NE-FM board"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is there any Asus Rampage V Extreme Z77 board available Bronislawa Motherboard Processor & RAM 10 22-03-2012 10:56 PM
Asus P5kpl-am Board bestearner Motherboard Processor & RAM 4 30-07-2010 03:01 PM
RAM not recognized by Asus M2A-VM HDMI board Erinyes Hardware Peripherals 5 23-03-2010 02:34 PM
Asus P5Q Problems With on Board Audio angmar67 Hardware Peripherals 4 04-04-2009 08:45 AM
asus p4g533-la mother board help taher Motherboard Processor & RAM 2 06-01-2008 10:41 AM


All times are GMT +5.5. The time now is 05:24 AM.