Go Back   TechArena Community > Hardware > Motherboard Processor & RAM
Become a Member!
Forgot your username/password?
Register Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Sponsored Links



Gigabyte Motherboard won't post with 8gb Ram

Motherboard Processor & RAM


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 19-03-2009
Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 83
Gigabyte Motherboard won't post with 8gb Ram
  

hi,
Just got new hardware:Intel P4 3.0ghz w/ htCooler ,Master CPU Cooler,Gigabyte GA-EG43M-S2H,Kingston 512MBx2 (PC3200),ATi Radeon 9800 Pro 128mb,Creative Sound Blaster Audigy 2.System refuses to post with all 4 sticks of Corsair in. It posts every time with 2 sticks running dual channel. Tested all 4 sticks. It posted when I tried 4 sticks of OCZ 512mb 800mhz OCZ2P8001GK.apable of handling 8GB 800mhz of ram 1.8v.I tried updating the BIOS... still won't post. I get continuous beeps which is suppose to mean a power issue, which doesn't make sense really (maybe it does?)

Reply With Quote
  #2  
Old 19-03-2009
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,193
Re: Gigabyte Motherboard won't post with 8gb Ram

You will need to make BIOS adjusments to run this (and you have Corsair, which, along with Kingston, account for ninety-odd percent of RAM problems w/GB MOBOs); the first thing to do is download a copy of MemTest86+
and burn the .iso to a bootable CD; then, put 1 stick at a time into slot 1, and boot/run MemTest overnight on each stick - this will qualify the RAM and tell you whether the sticks themselves are OK. If they all test OK, post back, and I'll try to walk you through BIOS tweaking...
Reply With Quote
  #3  
Old 19-03-2009
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 803
Re: Gigabyte Motherboard won't post with 8gb Ram

Hi,
i have had similar problems with gigabyte motherboards. My problem resulted after i tried to update my bios with a corrupt file, my comp did exactly what yours did. Unplug your psu from your motherboard to ensure its not getting any power and unplug your mobo battery for at least 10 minutes and that should work. If not, make sure you have disconnected all power to the mobo, take out the mobo battery and use a wire to connect the - & + together on the battery socket.
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Hardware > Motherboard Processor & RAM
Tags: , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "Gigabyte Motherboard won't post with 8gb Ram"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Facing constant pre-post boot cycle with Gigabyte GA-P55M-UD2 Gulbulay Motherboard Processor & RAM 7 12-04-2012 07:28 AM
Gigabyte GA-MA770-UD3 rev2.0 does not show post screen Akolekar Motherboard Processor & RAM 5 05-12-2011 11:25 PM
Gigabyte GA-X58A-UDH3 cannot POST Sanjivani Motherboard Processor & RAM 4 22-01-2011 08:01 PM
Want to set up RAID for Gigabyte GA-P55M-UD2 post windows 7 install. Waahid Motherboard Processor & RAM 5 11-01-2011 07:24 PM
Gigabyte GA890GPA-UD3H motherboard Won't post with more than 1 PCIe TV Tuner Cards Svana Hardware Peripherals 5 06-01-2011 10:18 AM


All times are GMT +5.5. The time now is 12:29 AM.