Results 1 to 5 of 5

Thread: Getting SystemError: installArchives() failed while activating NVIDIA accelerated graphics driver (version 195)

  1. #1
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    128

    Getting SystemError: installArchives() failed while activating NVIDIA accelerated graphics driver (version 195)

    I have recently installed Ubuntu 11.04 on my machine and the problem that I am facing now is that when I am trying to activate "NVIDIA accelerated graphics driver (version 195)" then I am getting a message saying that "SystemError: installArchives() failed". I don’t have much idea about the same so is there anyone who has an idea about it and can help me out as well. Any help regarding the same will be appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    331

    Re: Getting SystemError: installArchives() failed while activating NVIDIA accelerated graphics driver (version 195)

    I have recently installed Ubuntu 11.04 on my machine and the problem that I am facing now is that when I am trying to activate "NVIDIA accelerated graphics driver (version 195)" then I am getting a message saying that "SystemError: installArchives() failed". I don’t have much idea about the same so is there anyone who has an idea about it and can help me out as well. Any help regarding the same will be appreciated.
    I had faced the same problem before but then I have solved the same now and I have solved it out by using the the jockey-text command, so just go in to the terminal and then enter the below command without the quotes:
    “jockey-text –l”
    After that you will get a list of all the drivers that are installed and you will also come to know whether they are enabled or not.
    After that run the below command to refresh the jockey database:
    “jockey-text -u –c”
    After that enter the below command but then replace the “xorg:nvidia-195” with the starting name of the driver that you have:
    jockey-text -e xorg:nvidia-195
    Just try it out and then let me know if it is solving the issue or not.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    120

    Re: Getting SystemError: installArchives() failed while activating NVIDIA accelerated graphics driver (version 195)

    I don’t know about the above solution but then you can definitely check it out but then I just wanted to share that I was facing the same problem before and I had found that the cause for it was because of the Synaptic. I was getting the exact message but then when I stopped the Synaptic then the problem was solved and I was not getting any such message further. So of you want then you can surely try the same and let me know of you had the same case or not. Best of luck.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    142

    Re: Getting SystemError: installArchives() failed while activating NVIDIA accelerated graphics driver (version 195)

    Even I think that it is related to the Synaptic because I was getting the same error message "SystemError: installArchives() failed" and later I had found that I was getting it when the Synaptic package manager was opened in the back ground but then when I closed it then I was not getting the same error. I have found a no of people having the same problem and the cause of it was also the same. I think that you are having the same case, so I will suggest you to try out this first.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    128

    Re: Getting SystemError: installArchives() failed while activating NVIDIA accelerated graphics driver (version 195)

    Hey guys thanks for sharing this with me actually I was having the same case that has been mentioned here, I mean Synaptic package manager was opened and that is why I was getting that error but then I am not getting the same anymore, Anyways Thanks to you all again, I really appreciate your help.

Similar Threads

  1. nvidia driver 266.58 installation failed
    By Harin$Akshi in forum Monitor & Video Cards
    Replies: 5
    Last Post: 15-06-2011, 09:05 PM
  2. New NVIDIA GPU-Accelerated Plug-ins For Adobe CS4
    By Addis in forum Web News & Trends
    Replies: 1
    Last Post: 02-06-2011, 03:03 AM
  3. Wrong version for Graphics Driver reported by Intel Driver Update Utility
    By Eye-Uli in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 3
    Last Post: 22-02-2011, 02:33 AM
  4. Vista NVIDIA Graphics Driver problem
    By Mr.Jocosa in forum Vista Setup and Install
    Replies: 1
    Last Post: 25-02-2008, 02:41 AM
  5. Sis driver update for Sis Accelerated Graphics Port
    By kusumanabh in forum Vista Hardware Devices
    Replies: 1
    Last Post: 01-06-2007, 05:36 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •