Go Back   TechArena Community > Hardware > Monitor & Video Cards
Become a Member!
Forgot your username/password?
Register Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Sponsored Links



Monitor showing "no signal" in Compaq Presario CQ5300F Desktop

Monitor & Video Cards


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 20-03-2010
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 276
Monitor showing "no signal" in Compaq Presario CQ5300F Desktop
  

I am having the desktop computer system with the LCD monitor. I am facing the problem with this Compaq Presario CQ5300F Desktop. This desktop is loaded with the Windows XP operating system. The problem which i am facing is that, the Monitor showing "no signal" in Compaq Presario CQ5300F Desktop every time i am turning on the computer system.

Reply With Quote
  #2  
Old 20-03-2010
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,467
Re: Monitor showing "no signal" in Compaq Presario CQ5300F Desktop

You have the Compaq Presario CQ5300F Desktop computer system which has the Windows XP operating system installed in it. But the problem is that whenever you are turning on your computer system the monitor displays the "no signal". So there can be many reasons for getting this problem. Because the monitor is not getting the input from the CPU of the desktop computer.
Reply With Quote
  #3  
Old 20-03-2010
Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 2,335
Re: Monitor showing "no signal" in Compaq Presario CQ5300F Desktop

One of the very common reason of getting "no signal" issue of the Monitor of the desktop computer is the VGA display cable. May be the display cable of the monitor is not properly plugged in the VGA port of the CPU of your desktop computer system. So reconnect the VGA cable of the monitor to the VGA display port of the CPU of Compaq Presario CQ5300F Desktop. After that the issue will be resolved.
Reply With Quote
  #4  
Old 20-03-2010
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,547
Re: Monitor showing "no signal" in Compaq Presario CQ5300F Desktop

If you are still not able to get the signal to the monitor of the Compaq Presario CQ5300F Desktop from the CPU after reconnecting the VGA cable to the CPU then i think may be the VGA display port of the desktop computer system is damaged. Take it to the repairing shop. I think it is better to replace the VGA display port of the CPU with the new one.
Reply With Quote
  #5  
Old 20-03-2010
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,727
Re: Monitor showing "no signal" in Compaq Presario CQ5300F Desktop

This "no signal" issue related to the monitor of the Compaq Presario CQ5300F Desktop can be because of the graphic card also. Make sure the graphic card is connected properly to the motherboard of the desktop computer. I will recommend you to reconnect the graphic card on the motherboard of the Compaq Presario CQ5300F Desktop computer system properly. This may solved the display issue of your computer.
Reply With Quote
  #6  
Old 20-03-2010
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,149
Re: Monitor showing "no signal" in Compaq Presario CQ5300F Desktop

Make sure that all the connections on the motherboard of the Compaq Presario CQ5300F Desktop are proper and any of them are not loose. First of all check that the hard drive is connected on the motherboard properly or not. It is better to reconnect all the hardware peripherals on the motherboard of the computer system. But first of all check the hard drive connection with the motherboard of the computer system.
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > Hardware > Monitor & Video Cards
Tags: , , , , , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "Monitor showing "no signal" in Compaq Presario CQ5300F Desktop"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
monitor says "self test check your pc and signal cable" Courtlynn Windows XP Support 1 13-08-2011 07:09 AM
compaq 620 showing "consider replacing your battery" A-Slender Portable Devices 4 05-05-2011 09:38 PM
"No output signal" in my BenQ FP71G monitor dino88 Monitor & Video Cards 3 19-01-2011 12:24 PM
Power Mgt: "Turn off monitor" "Never" always reverts to "After 20 mins" akbar Windows XP Support 3 25-06-2009 03:49 AM
Monitor "No Signal Input" Problem Tanya Bellem Vista Help 3 23-01-2008 06:43 AM


All times are GMT +5.5. The time now is 05:09 PM.