Results 1 to 4 of 4

Thread: Front panel Usb ports not able to detect GigaBank 120GB hdd

  1. #1
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    57

    Front panel Usb ports not able to detect GigaBank 120GB hdd

    Hi. I have an Intel Pentium 4 processor desktop system with Windows Xp service pack 2 as the operating system installed in it. The problem I am facing is with the front panel USB ports Of my machine. The thing is I have bought GigaBank 120GB a new External portable hard disk drive. When I connect it to my front panel usb port it does not get recognize or detect. Please give me a solution for the thing.

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Posts
    2,819

    Re: Front panel Usb ports not able to detect GigaBank 120GB hdd

    Hello. The problem is quite normal with many of the front panels usb ports of different system. It is been noticed that front panel USB ports don't have enough juice for high-power device as external devices with a high capacity. You need to check the compatibility of the drive with your system. If it does matches then it should work. Try using other port.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,329

    Re: Front panel Usb ports not able to detect GigaBank 120GB hdd

    Hi. The problem basically lies with the compatibility of the hard drive with the system. It might be quite obvious that your device is new and has some features in order to get recognize by the system. Check the features required by the hard drive. There might be a possibility that your operating system might not have the drivers for the new device. Install them first. Try it out.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2,353

    Re: Front panel Usb ports not able to detect GigaBank 120GB hdd

    Well the port might also be a reason. Many of the new devices require USB 2.0 port for working with smoother function. As USB 2.0 has more connectivity and faster data rate transfer. Check out the port and try plugging your device ti the USB 2.0 port. It might work then. Also if it doe not work then either check your the data cable cord. It might not be proper.

Similar Threads

  1. Gigabyte GA-770TA-UD3 front USB ports not working
    By LAMONT D in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 6
    Last Post: 27-10-2012, 12:59 PM
  2. Intel DZ77BH-55K front panel USB 3.0 ports not working
    By connoisseur in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 6
    Last Post: 15-06-2012, 10:15 AM
  3. Cabinet front audio ports
    By aarons100 in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 4
    Last Post: 23-04-2009, 05:07 PM
  4. Cabinet front USB ports whether 1.1 or 2.0
    By aarons100 in forum Motherboard Processor & RAM
    Replies: 3
    Last Post: 22-04-2009, 09:10 PM
  5. Front panel connectors
    By hatred in forum XP Hardware
    Replies: 3
    Last Post: 16-07-2008, 11:29 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •