Go Back   TechArena Community > ARENA > Education Career and Job Discussions
Become a Member!
Forgot your username/password?
Register Tags Active Topics RSS Search Mark Forums Read

Sponsored Links



PTET Exam 2009 Sample papers

Education Career and Job Discussions


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 09-04-2009
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 71
PTET Exam 2009 Sample papers
  

PTET Exam 2009 Sample papers

1. On March 23, 2008, agni-I was test-fired. It was—

(A) Surface to surface missile
(B) Surface to air missile
(C) Land to sea missile
(D) Air to air missile

2. Which of the following High Courts has recently quashed the merit list issued in 2006 and 2007 by the centre and the UPSC—
(A) Bhopal High Court
(B) Rajasthan High Court
(C) Madras High Court
(D) Guwahati High Court

3. Recently the Acronym START came into News. START stands for—
(A) Strategic Association for Restructuring Trade
(B) Strategic Arms Limitation Treaty
(C) System Tracking and Reprocessing Team
(D) None of the above

4. People’s Democratic Party emerged second largest party with 33·01% in elections held in—
(A) Bhutan
(B) Nepal
(C) Zimbabwe
(D) Italy

5. According to the World Conservation Union Report, the number of plant species in India listed as threatened is—
(A) 247 plant species
(B) 250 plant species
(C) 275 plant species
(D) 255 plant species

6. Which of the following states passed a Bill in March 2008, amending the Registration Act 1908 to prohibit foreigners from buying land in the state—
(A) Kerala
(B) Andhra Pradesh
(C) Goa
(D) Maharashtra

7. The renowned science fiction writer Arthur C. Clarke who died in Sri Lanka, originally hailed from—
(A) Australia
(B) Britain
(C) Finland
(D) U.S.A.

8. Who received Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmanent and Development for 2007—
(A) Bill Gates
(B) Nelson Mandela
(C) Bill and Melinda Gates Foundation
(D) Arthur C. Clarke

__________________
How your Gmail can get hacked
Reply With Quote
  #2  
Old 09-04-2009
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 71
Re: PTET Exam 2009 Sample papers

9. World Press Freedom Day is observed on—
(A) May 3
(B) May 15
(C) May 25
(D) May 27

10. Which of the following Indian players has not completed 10,000 runs in Test cricket—
(A) Rahul Dravid
(B) Sachin Tendulkar
(C) Sunil Gavaskar
(D) Virendra Sehwag

11. On March 26, 2008, NASA’s space shuttle which returned safely to Earth after completing 16 day mission to International Space Station was—
(A) Discovery
(B) Endeavour
(C) Columbia
(D) None of the above

12. Jules Verne is Europe’s—
(A) Space shuttle
(B) Missile shield system
(C) Biggest spacecraft
(D) Mission to Antarctica

13. India’s National Vector Borne Disease Control Programme has prepared the country’s first—
(A) Dirrohoea map
(B) Malarial map
(C) Bird flu map
(D) Cancer map

14. ‘The World Is What It Is’ is the biography of—
(A) V. S. Naipal
(B) Khushwant Singh
(C) Amrita Preetam
(D) A.P.J. Abdul Kalam

15. According to a World Bank Report India got remittances in 2007 worth—
(A) $ 30 billion
(B) $ 35 billion
(C) $ 25 billion
(D) $ 27 billion

16. The Summit of OIC (Organization of Islamic Countries) was held in March in—
(A) Senegal
(B) Morocco
(C) Pakistan
(D) Indonesia

17. According to latest WHO report the number of estimated TB cases found every year in India is—
(A) 2·2 million
(B) 1·9 million
(C) 1·5 million
(D) 1·7 million

18. Tata purchased Jaguar and Rover from—
(A) Hyundai
(B) Maruti Suzuki
(C) Ford Motor
(D) None of the above

19. According to a survey, the country which has the highest number of internet users is—
(A) U.S.A.
(B) China
(C) Japan
(D) Germany

20. India won its first tri series against Australia in—
(A) Brisbane
(B) Melbourne
(C) Sydney
(D) Perth
__________________
How your Gmail can get hacked
Reply With Quote
  #3  
Old 09-04-2009
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 71
Re: PTET Exam 2009 Sample papers

ANS

1. (A) 2. (C)
3. (B) The Strategic Arms Limitation Treaty (START-II) is a treaty between Russia and U.S.A. for reducing their nuclear arsenals. The treaty is due to expire in 2009.
4. (A) 5. (A) 6. (C) 7. (B) 8. (C)
9. (A) 10. (D) 11. (B) 12. (C)
13. (B) India’s Vector Borne Disease Control Programme has prepared the country’s first malarial map identifying India’s 60 most malarial endemic districts that report over 50% of the country’s malaria’s cases.
14. (A) 15. (D) 16. (A) 17. (B) 18. (C)
19. (B) 20. (A)
__________________
How your Gmail can get hacked
Reply With Quote
Reply

  TechArena Community > ARENA > Education Career and Job Discussions
Tags: , , , , ,



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads for: "PTET Exam 2009 Sample papers"
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sample Test Papers For CAT Exam jainsumit456 Education Career and Job Discussions 1 02-06-2011 08:13 AM
CPT Exam Sample Papers Aalok Education Career and Job Discussions 3 19-08-2010 09:21 PM
HAL Exam Sample Papers Syllabus Paper Pattern Masters Education Career and Job Discussions 4 01-02-2010 08:16 AM
BSNL JTO Exam Sample Papers with Paper Pattern Masters Education Career and Job Discussions 10 18-12-2009 03:07 PM
Gate Exam Sample Question Papers Kishan Education Career and Job Discussions 2 01-08-2009 06:54 PM


All times are GMT +5.5. The time now is 07:11 PM.