Results 1 to 3 of 3

Thread: PTET Exam 2009 Sample papers

  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    71

    PTET Exam 2009 Sample papers

    PTET Exam 2009 Sample papers

    1. On March 23, 2008, agni-I was test-fired. It was—

    (A) Surface to surface missile
    (B) Surface to air missile
    (C) Land to sea missile
    (D) Air to air missile

    2. Which of the following High Courts has recently quashed the merit list issued in 2006 and 2007 by the centre and the UPSC—
    (A) Bhopal High Court
    (B) Rajasthan High Court
    (C) Madras High Court
    (D) Guwahati High Court

    3. Recently the Acronym START came into News. START stands for—
    (A) Strategic Association for Restructuring Trade
    (B) Strategic Arms Limitation Treaty
    (C) System Tracking and Reprocessing Team
    (D) None of the above

    4. People’s Democratic Party emerged second largest party with 33·01% in elections held in—
    (A) Bhutan
    (B) Nepal
    (C) Zimbabwe
    (D) Italy

    5. According to the World Conservation Union Report, the number of plant species in India listed as threatened is—
    (A) 247 plant species
    (B) 250 plant species
    (C) 275 plant species
    (D) 255 plant species

    6. Which of the following states passed a Bill in March 2008, amending the Registration Act 1908 to prohibit foreigners from buying land in the state—
    (A) Kerala
    (B) Andhra Pradesh
    (C) Goa
    (D) Maharashtra

    7. The renowned science fiction writer Arthur C. Clarke who died in Sri Lanka, originally hailed from—
    (A) Australia
    (B) Britain
    (C) Finland
    (D) U.S.A.

    8. Who received Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmanent and Development for 2007—
    (A) Bill Gates
    (B) Nelson Mandela
    (C) Bill and Melinda Gates Foundation
    (D) Arthur C. Clarke

  2. #2
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    71

    Re: PTET Exam 2009 Sample papers

    9. World Press Freedom Day is observed on—
    (A) May 3
    (B) May 15
    (C) May 25
    (D) May 27

    10. Which of the following Indian players has not completed 10,000 runs in Test cricket—
    (A) Rahul Dravid
    (B) Sachin Tendulkar
    (C) Sunil Gavaskar
    (D) Virendra Sehwag

    11. On March 26, 2008, NASA’s space shuttle which returned safely to Earth after completing 16 day mission to International Space Station was—
    (A) Discovery
    (B) Endeavour
    (C) Columbia
    (D) None of the above

    12. Jules Verne is Europe’s—
    (A) Space shuttle
    (B) Missile shield system
    (C) Biggest spacecraft
    (D) Mission to Antarctica

    13. India’s National Vector Borne Disease Control Programme has prepared the country’s first—
    (A) Dirrohoea map
    (B) Malarial map
    (C) Bird flu map
    (D) Cancer map

    14. ‘The World Is What It Is’ is the biography of—
    (A) V. S. Naipal
    (B) Khushwant Singh
    (C) Amrita Preetam
    (D) A.P.J. Abdul Kalam

    15. According to a World Bank Report India got remittances in 2007 worth—
    (A) $ 30 billion
    (B) $ 35 billion
    (C) $ 25 billion
    (D) $ 27 billion

    16. The Summit of OIC (Organization of Islamic Countries) was held in March in—
    (A) Senegal
    (B) Morocco
    (C) Pakistan
    (D) Indonesia

    17. According to latest WHO report the number of estimated TB cases found every year in India is—
    (A) 2·2 million
    (B) 1·9 million
    (C) 1·5 million
    (D) 1·7 million

    18. Tata purchased Jaguar and Rover from—
    (A) Hyundai
    (B) Maruti Suzuki
    (C) Ford Motor
    (D) None of the above

    19. According to a survey, the country which has the highest number of internet users is—
    (A) U.S.A.
    (B) China
    (C) Japan
    (D) Germany

    20. India won its first tri series against Australia in—
    (A) Brisbane
    (B) Melbourne
    (C) Sydney
    (D) Perth

  3. #3
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    71

    Re: PTET Exam 2009 Sample papers

    ANS

    1. (A) 2. (C)
    3. (B) The Strategic Arms Limitation Treaty (START-II) is a treaty between Russia and U.S.A. for reducing their nuclear arsenals. The treaty is due to expire in 2009.
    4. (A) 5. (A) 6. (C) 7. (B) 8. (C)
    9. (A) 10. (D) 11. (B) 12. (C)
    13. (B) India’s Vector Borne Disease Control Programme has prepared the country’s first malarial map identifying India’s 60 most malarial endemic districts that report over 50% of the country’s malaria’s cases.
    14. (A) 15. (D) 16. (A) 17. (B) 18. (C)
    19. (B) 20. (A)

Similar Threads

  1. Sample Test Papers For CAT Exam
    By jainsumit456 in forum Education Career and Job Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 02-06-2011, 08:13 AM
  2. CPT Exam Sample Papers
    By Aalok in forum Education Career and Job Discussions
    Replies: 3
    Last Post: 19-08-2010, 09:21 PM
  3. HAL Exam Sample Papers Syllabus Paper Pattern
    By Masters in forum Education Career and Job Discussions
    Replies: 4
    Last Post: 01-02-2010, 08:16 AM
  4. BSNL JTO Exam Sample Papers with Paper Pattern
    By Masters in forum Education Career and Job Discussions
    Replies: 10
    Last Post: 18-12-2009, 03:07 PM
  5. Gate Exam Sample Question Papers
    By Kishan in forum Education Career and Job Discussions
    Replies: 2
    Last Post: 01-08-2009, 06:54 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •